Baltarusijos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį per protestą žuvusiam žmogui

Baltarusijos pietvakariuose esančio Bresto teismas paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius Henadziui Šutavui, mirtinai sužeistam į galvą per protestus rugpjūčio 11 dieną, ir jo draugui Aliaksandrui Kardziukovui, ketvirtadienį paskelbė žmogaus teisių organizacija „Viasna“.

Protestai Baltarusijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestai Baltarusijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2021, 12:00 PM

„Breste paskelbtas nuosprendis Aliaksandrui Kardziukovui – 10 metų kolonijoje. Šutavui paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis nepaskiriant bausmės“, – sakoma pranešime, paskelbtame centro „Telegram“ kanalu.

H. Šutavas ir A. Kardziukovas buvo kaltinami pasipriešinimu vidaus reikalų pareigūnams. Nukentėjusiaisiais byloje laikomi kariškiai Ramanas Haurylavas ir Arsenijus Halicynas. Per susirėmimą su jais buvo mirtinai sužeistas H. Šutavas.

A. Kardziukovas kaltės nepripažino. Teismo nuosprendį dar galima apskųsti.

Vidaus reikalų ministerija dėl minimo incidento paskelbtame oficialiame pareiškime teigė: „Breste grupė agresyviai nusiteikusių piliečių su armatūra rankose užpuolė policijos pareigūnus. Įspėjamieji šūviai jų nesustabdė. Norint apsaugoti darbuotojų gyvybę ir sveikatą, buvo panaudoti ginklai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.