Susigundę darbu Meksikoje du vaikinai pateko į tikrą košmarą – tapo organų grobikų aukomis

Lenkiją sukrėtė informacija apie du dvidešimtmečius tautiečius, išvykusius dirbti į Meksiką ir tapusius vidaus organų grobikų aukomis.

​Lenkiją sukrėtė informacija apie du dvidešimtmečius tautiečius, išvykusius dirbti į Meksiką ir tapusius vidaus organų grobikų aukomis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
​Lenkiją sukrėtė informacija apie du dvidešimtmečius tautiečius, išvykusius dirbti į Meksiką ir tapusius vidaus organų grobikų aukomis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Feb 27, 2021, 12:05 PM

Tinklapio „Onet“ teigimu, vienas iš vaikinų, dabar gulintis komos būsenoje ligoninėje Meksikoje, neteko inksto, o kitam buvo išpjauti keli organai, ir jis mirė. Trečias kartu vykęs jaunuolis, negavęs siūlyto darbo, grįžo į tėvynę anksčiau ir nepatyrė tokių žiaurumų.

Lenkijos generalinis prokuroras ir Teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro pareiškė, jog, nors šį nusikaltimą tiria Meksikos policija, jisai nurodė savo tyrimą atlikti ir Krokuvos pareigūnams. Z.Ziobro atsisakė kol kas paviešinti daugiau smulkmenų apie nusikaltimą.

Užsienio reikalų ministerija savo ruožtu išplatino pareiškimą, kuriame perspėjo tautiečius, planuojančius išvyką į Meksiką, būti ypatingai atsargiais dėl ten egzistuojančio didelio nusikalstamumo. Pareiškime teigiama, jog turistams yra pavojus būti apvogtiems ir net užpultiems ginkluotų asmenų, priverčiančių iš bankomato išimti ir atiduoti visus kreditinėje kortelėje esančius pinigus.

Be to, vakariniuose ir šiauriniuose regionuose siautėja mafijos grupuotės, kurios pelnosi iš narkotikų prekybos, žmonių grobimo išpirkai bei organų išpjovimui. Minėtos grupuotės yra tokios galingos, jog kai kur atvirai kariauja su policija ir kariuomene.

Tai ne pirma kraupi Lenkijos keliautojų žūtis Meksikoje. Pernai Gvadalacharos mieste nežinomi asmenys pagrobė 38 metų Mariuszą Ledochowiczių ir nupjovė jam galvą.

Vyriškis į Meksiką išvyko prieš septynerius metus kaip katalikų bažnyčios kunigas, turėjęs tikėjimo tiesų mokyti atokių kaimų indėnus. Tačiau po kelių metų lenkas įsimylėjo vietinę merginą, sukūrė su ja šeimą ir įsidarbino parduotuvėje, kur aptarnaudavo turistus anglų kalba.

Spėjama, kad lenkas galėjo būti nužudytas konkuruojančios parduotuvės šeimininkų užsakymu.

Prieš du metus dar baisiau buvo nužudytas garsus lenkų keliautojas Krzysztofas Chmielewskis, dviračiu apkeliavęs penkiasdešimt šalių ir tuo metu keliavęs iš Kanados į Argentiną.

Meksikoje K.Chmielewskis susipažino su vokiečių dviratininku Franzu Hagenbuchu ir jiedu keliavo kartu. Netoli Ocosingo miesto turistai buvo žiauriai nužudyti ir numesti nuo kalno.

Vokiečiui buvo peršauta galva, o lenkui išpjauta širdis ir nupjauta kairė pėda. Įtariama, jog su turistais susidorojo viena iš mafijos grupuočių, būtent taip sudarkanti savo aukų kūnus.

Įdomiausia tai, jog vietos prokuroras pareiškė, kad turistai žuvo per nelaimingą autoįvykį, neiškėlė bylos, o dviratininkus nurodė palaidoti jų radimo dieną. Įvykį tirti policija pradėjo tik po to, kai į Meksiką nuskrido žuvusio lenko sesuo bei vokiečio brolis.

Kaltieji nebuvo išaiškinti, nes niekas iš gyventojų nepanoro liudyti, o policija vien imitavo tyrimą. Anonimiškai keli asmenys pareiškė, jog turistus nužudė narkomafija, nes šie arba buvo palaikyti JAV šnipais arba pamatė kažką, ką mafija nuo pašalinių slepia.

Spėjama, kad turistus nužudė asmenys, priklausantys Abasolo miestą valdančiai mafijai, vadovaujamai buvusio policininko, už kurio išdavimą JAV yra pažadėjusi sumokėti dešimt milijonų dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.