Lenkijos anglių šachtoje griuvus sienai žuvo du žmonės

Du vyrai žuvo, o dar du buvo sužeisti vienoje Lenkijos anglių šachtų po žeme griuvus sienai, pranešė vietos meras.

REUTERS/Scanpix nuotr.
REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2021, 8:17 AM

Nelaimė įvyko ketvirtadienį didžiulėje, didžiausiai Europos anglių kasybos kompanijai „Polska Grupa Gornicza“ (PGG) priklausančioje kasykloje „Myslowice-Wesola“ Pietų Lenkijoje.

PGG iš pradžių pranešė, kad du šachtininkai dingo. Dešimtys darbininkų daug valandų vykdė gelbėjimo operaciją incidento vietoje 665 m po žeme.

Vietos meras Dariuszas Wojtowiczius socialiniame tinkle „Facebook“ patvirtino dviejų šachtininkų žūtį per „tragišką nelaimę“.

„Žuvo du šachtininkai, o dar du buvo sužeisti. Mintimis esame su aukų šeimomis ir artimaisiais. Norėčiau pagerbti šachtininkus, jų sunkų darbą ir atsidavimą“, – rašė jis.

Maždaug 80 proc. Lenkijai reikalingos energijos vis dar gaunama iš anglių, kurių kasyklose dirba daugiau kaip 80 tūkst. žmonių.

Pagal Europos Sąjungos žaliosios energijos tikslus vyriausybė yra sutikusi palaipsniui nutraukti iškastinio kuro gavybą ir iki 2049 metų uždaryti visas kasyklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.