J. Bidenas pratęsė sankcijas Iranui

JAV prezidentas Joe Bidenas pratęsė sankcijas Iranui, Vašingtono įvestas 1995 metais. Tai penktadienį pranešė Baltieji rūmai.

JAV prezidentas Joe Bidenas pratęsė sankcijas Iranui.<br>imago images/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas pratęsė sankcijas Iranui.<br>imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2021, 10:09 AM

Pranešime sakoma, kad Irano veiksmai ir politika tebekelia grėsmę JAV nacionaliniam saugumui ir ekonomikai. Tarp tokių grėsmių – raketų ir kitos asimetrinės ir įprastinės ginkluotės kūrimas ir platinimas, regioninės agresijos ir teroristinių grupuočių rėmimas, taip pat „pražūtinga Irano revoliucinės gvardijos veikla“.

Nors šios sankcijos pratęsiamos kasmet, stebėtojai pažymi, jog dabar tai daroma pasirodžius pranešimams, kad JAV gali grįžti prie Bendro visapusiško veiksmų plano dėl Irano branduolinės programos, kaip žadėjo J. Bidenas per rinkimų kampaniją.

2018 metų gegužės 8 d. Jungtinės Valstijos prezidento Donaldo Trumpo iniciatyva vienapusiškai pasitraukė iš jo ir paskelbė Teheranui sankcijas naftos eksporto srityje. Atsakydamas į tai Iranas pradėjo didinti sodrintojo urano gamybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.