Buvęs Katalonijos lyderis žada toliau priešintis ekstradicijai į Ispaniją

Buvęs Katalonijos regiono prezidentas Carlesas Puigdemont'as sekmadienį pareiškė, kad ir toliau priešinsis savo ekstradicijai į Ispaniją, jei Europos Parlamentas kitą savaitę panaikins jo neliečiamybę.

Buvęs Katalonijos regiono prezidentas Carlesas Puigdemont'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Buvęs Katalonijos regiono prezidentas Carlesas Puigdemont'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2021, 3:31 PM, atnaujinta Mar 8, 2021, 8:15 PM

C. Puigdemont'as ir dar du katalonų separatistai 2019-aisiais buvo išrinkti į EP. Tai įvyko praėjus dvejiems metams po to, kai po savo vadovauto nesėkmingo Katalonijos bandymo atsiskirti – šį žingsnį Madridas pripažino neteisėtu – jie pabėgo iš Ispanijos.

Pirmadienį C. Puigdemont'o, Toni Comino ir Claros Ponsati laukia EP balsavimas, ar panaikinti jų, kaip įstatymų leidėjų, imunitetą – tokį žingsnį rekomendavo parlamento Teisės reikalų komitetas.

„Mes apgalvojame visus scenarijus, akivaizdu, net ir tą, kad neteksime imuniteto, o tai yra labiausiai tikėtina, – sekmadienį naujienų agentūrai AP sakė C. Puigdemont'as iš Vaterlo miesto Belgijoje, kur dabar gyvena. – Bet mes žinome, kad tai nebus kelio pabaiga.“

Panaikinus neliečiamybę, Ispanija galėtų vėl siekti ekstradicijos, kad jie stotų prieš teismą, kaip ir kiti separatistų lyderiai, kurie liko Ispanijoje ir buvo pripažinti kaltais dėl sąmokslo ir netinkamo viešųjų lėšų panaudojimo per Katalonijos bandymą atsiskirti 2017 metais.

Iki šiol Belgijos, Vokietijos ir Jungtinės Karalystės teismai atsisakė išduoti C. Puigdemont'ą ir jo kolegas Ispanijai.

C. Puigdemont'as sakė, kad ne tik priešinsis ekstradicijai nacionaliniuose teismuose, bet ir kreipsis į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.