J. Bidenas pasiūlė dviejų moterų kandidatūras vadovauti JAV kariuomenės vadavietėms

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį pasiūlė dviejų moterų kandidatūras vadovauti JAV kariuomenės vadavietėms.

JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>imago images/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 5:05 PM

Jei bus pritarta jų paskyrimui, jos taps tik antrąja ir trečiąja moterimis, užimsiančiomis tokius aukštus postus JAV kariuomenėje.

Oro pajėgų generolė Jacqueline Van Ovost, vienintelė moteris, turinti aukščiausią karinį – keturių žvaigždučių generolo – laipsnį, buvo pasiūlyta kandidate vadovauti Transportavimo vadavietei (USTRANSCOM).

Trijų žvaigždučių generolė Laura Richardson turėtų būti paskirta vadovauti Pietų vadavietei (SOUTHCOM), atsakingai už Centrinę ir Lotynų Ameriką. Jai taip pat bus suteiktas keturių žvaigždučių generolo laipsnis.

Pirmąja moterimi, paskirta vadovauti JAV kariuomenės vadavietei, tapo Lori Robinson. Iki pasitraukimo 2018 metais ji vadovavo Šiaurės vadavietei (NORTHCOM).

„Kiekviena iš šių moterų kopė karjeros laiptais demonstruodamos neprilygstamus įgūdžius, principingumą ir pareigą šaliai“, – sakė J. Bidenas, Baltuosiuose rūmuose trumpai pristatydamas abi generoles.

„Šiandien minima Tarptautinė moters diena, ir mes visi turime pamatyti ir pripažinti šių moterų barjerus laužančius laimėjimus“, – pridūrė jis.

JAV kariuomenė turi 11 vadaviečių, visoms joms vadovauja keturių žvaigždučių generolai.

Praėjusį mėnesį „The New York Times“ pranešė, kad Pentagonas jau praėjusiais metais nusprendė dėl J. Van Ovost ir L. Richardson kandidatūrų.

Tačiau, pasak leidinio, jų paskelbimas buvo atidėtas po prezidento rinkimų lapkritį, nes tuometinis gynybos sekretorius Markas Esperis būgštavo, kad Donaldas Trumpas, Baltuosius rūmus palikęs sausį, dėl jų lyties nepatvirtins generolių kandidatūrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.