Meksika taps trečiąja pasaulio šalimi, legalizavusia kanapes

Meksika jau netrukus gali tapti trečiąja pasaulio šalimi, legalizavusia kanapes savo reikmėms. Atstovų Rūmai trečiadienį 316 balsais už ir 129 prieš pritarė atitinkamam įstatymo projektui. Tikėtina, kad jį palaimins ir Senatas.

Ateityje Meksikoje bus galima turėti 28 gramus marihuanos ir iki aštuonių kanapių augalų savo reikmėms.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Ateityje Meksikoje bus galima turėti 28 gramus marihuanos ir iki aštuonių kanapių augalų savo reikmėms.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2021, 9:40 AM

Senatas įstatymą priėmė jau lapkritį, tačiau dėl pataisų dabar reikalingas dar vienas balsavimas. Ateityje Meksikoje bus galima turėti 28 gramus marihuanos ir iki aštuonių kanapių augalų savo reikmėms.

126 mln. gyventojų turinti Meksika po Urugvajaus ir Kanados taptų trečiąja šalimi pasaulyje, legalizavusia augalinį narkotiką savo reikmėms. JAV tai legalu atskirose valstijose. „Teoriškai tai reikš didžiausios legalios pasaulio rinkos atsiradimą, nes Meksika turi didelius gamybos pajėgumus“, – sakė Lisa Sánchez, organizacijos „Meksika – prieš nusikaltimus“ vadovė.

Įstatymo tikslas, be kita ko, yra suvaldyti su narkotikais susijusį nusikalstamumą Meksikoje, dėl kurio kasmet žūsta tūkstančiai žmonių. Iki šiol įtakingi narkotikų karteliai kontroliuoja pelningą nelegalią prekybą marihuana. 2020 metais Meksikos tarnybos konfiskavo 244 tonas kvaišalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.