Nepaisant pandemijos, šimtai tūkstančių indų susirinko į religinę šventę

Nepaisant pandemijos, šimtai tūkstančių žmonių Indijoje susirinko švęsti religinės Kumbha Mela šventės. Tarnybos Haridvare Himalajų papėdėje ketvirtadienį tikėjosi 2,5 mln. lankytojų. Teoriškai visi jie privalo turėti neigiamą koronaviruso testą.

Kumbha Mela šventė yra viena švenčiausių induistų ceremonijų. Ji vyksta Haridvare tik kas 12 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kumbha Mela šventė yra viena švenčiausių induistų ceremonijų. Ji vyksta Haridvare tik kas 12 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2021, 2:32 PM

Jau ankstyvą rytą daugybė vyrų, moterų ir vaikų spaudėsi Gango pakrantėje, kad sudalyvautų ritualinėse maudynėse šventa laikomoje upėje.

Dėl pandemijos Indijos vyriausybė apribojo Kumbha Mela šventę. Per garsiakalbius žmonės Haridvare buvo perspėjami dėvėti kaukes ir laikytis distancijos. Šimtai savanorių purškė piligrimus dezinfekcinėmis priemonėmis.

Kumbha Mela šventė yra viena švenčiausių induistų ceremonijų. Ji vyksta Haridvare tik kas 12 metų.

Praėjusiais mėnesiais infekcijų skaičiai Indijoje smarkiai sumažėjo, todėl žmonės atsipalaidavo. „Aš daug metų laukiau šios dienos, bet maniau, kad dėl pandemijos šventė bus atšaukta. Tačiau tikėjimas stipresnis už pandemiją“, - sakė maldininkas Rishabas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.