Dėl 33-ejų merginos nužudymo kaltinimai pareikšti Jungtinės Karalystės policijos pareigūnui

Dėl Jungtinės Karalystės pilietės 33-ejų Shara Everard pagrobimo ir nužudymo kaltininmai pareikšti 48-erių policijos pareigūnui Wayne'ui Couzensui, praneša BBC.

 Dėl Jungtinėje Karalystėje 33-ejų merginos nužudymo kaltinimai pareikšti policijos pareigūnui.<br> PA/Scanpix nuotr.
 Dėl Jungtinėje Karalystėje 33-ejų merginos nužudymo kaltinimai pareikšti policijos pareigūnui.<br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 11:58 PM, atnaujinta Mar 13, 2021, 12:00 AM

S.Everard dingo kovo 3 dieną, pietų Londone. Šioje miesto dalyje vykdytos didelės paieškos.

Jos kūnas rastas už daugiau nei 50 mylių nuo tos vietos, kurioje ji buvo matyta paskutinį kartą. Dėl kilusių įtarimų policijos pareigūnas buvo suimtas antradienio vakarą. S.Everard šeimą moterį apibūdino kaip pavyzdį ir teigė, kad ji visada išliko gera bei stipri.

„Sarah buvo šviesi ir graži moteris – puiki dukra ir sesuo. Ji buvo gera, galvota, rūpestinga. Ji visada pagalvodavo apie kitus ir turėjo nuostabų humoro jausmą“, – kalbėjo jos šeima. Ketvirtadienį policijos stebėtojai patvirtino, kad pradėtas nepriklausomas tyrimas dėl policijos veiksmų, prie kurių prisidėjo įtariamasis.

„Suprantu, kad visuomenė yra įskaudinta ir pikta. Taip jaučiuosi ir aš, ir mano kolegos“, – sakė N.Ephgrave'as. Moters dingimas paskatino tūkstančius moterų pasidalinti savo patirtimis bei patarimais socialiniuose tinkluose. Daugelis pasakojo apie jau įpročiu tapusias atsargumo priemones, kurių jos imasi norėdamos apsisaugoti eidamos vienos gatve. Jos išsakė savo pyktį bei nusivylimą dėl to, kad šiais laikais moterys negali jaustis saugios.

„Aš suprantu, kad moterys Londone ir visoje šalyje, ypač tose vietose, kuriose dingo Sarah, bus sunerimusios ir išsigandusios“, – sakė N.Ephgrave'as. Jis pridūrė, kad Londone bus sustiprintos policijos pajėgos.

Socialiniame tinkle „Facebook“ organizuojamas renginys „Susigrąžinkime gatves“, kuris turėtų įvykti šeštadienį, 18 val. Jungtinės Karalystės laiku. Eisena vyktų toje miesto vietoje, kurioje dingo Sarah. Kol kas nėra aišku, ar renginys gali teisėtai vykti dėl COVID-19 apribojimų, esančių Jungtinėje Karalystėje, kurie draudžia viešus susirinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.