Argentinoje protestuotojai puolė mikroautobusą, kuriuo važiavo šalies prezidentas

Argentinoje dešimtys protestuotojų šeštadienį spardė ir svaidė akmenis į mikroautobusą, kuriuo važiavo šalies prezidentas Alberto Fernandezas, atvykęs į miškų gaisrų nuniokotą rajoną.

A. Fernandezas pasistengė nesureikšminti šio smurto protrūkio ir pareiškė, jog tai darė „keletas žmonių“. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Fernandezas pasistengė nesureikšminti šio smurto protrūkio ir pareiškė, jog tai darė „keletas žmonių“. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2021, 10:15 AM, atnaujinta Mar 14, 2021, 10:25 AM

Iš bendruomenės centro Lago Puelo mieste pietiniame Patagonijos regione išėjusiam prezidentui teko slėptis už apsaugininkų sienos, nes demonstruotojų minia veržėsi link jo ir jo delegacijos.

Protestuotojai vėliau sustabdė mikroautobusą, kuriuo važiavo prezidentas, ir ėmė daužyti automobilį kumščiais, jį spardyti bei svaidyti akmenis. Kaip matyti vaizdo įraše, kuri paskelbė televizijos tinklas TN, ir nuotraukose, kurias išspausdino laikraštis „Clarin“, buvo išdaužti keli transporto priemonės langai.

A. Fernandezas pasistengė nesureikšminti šio smurto protrūkio ir pareiškė, jog tai darė „keletas žmonių“.

„Esu tikras, kad tarp smurtavusiųjų nebuvo nei Čubuto žmonių, nei tų, kas gyvena mūsų mylimoje Argentinoje“, – pareiškė jis.

Minia prezidento mikroautobusą ir kitas jo palydos transporto priemones buvo sugebėjusi sustabdyti kelioms minutėms. 

„Clarin“ pranešė, jog demonstruotojai piktinosi dėl kasybos projektų Čubuto provincijoje, kuri yra Patagonijos regiono dalis, ir reiškė nepasitenkinimą dėl provincijos gubernatoriaus veiksmų.

Pareigūnai penktadienį pranešė, jog per gaisrus, kurie Patagonijos regiono miškus siaubia jau kelias dienas, žuvo vienas žmogus, o dar 11 laikomi dingusiais.

Dėl artėjančių liepsnų buvo evakuoti dešimtys žmonių, ugnis apgadino maždaug 200 namų.

Vyriausybė pranešė, jog kai kurie miestai liko be vandens arba elektros.

Kaip įtariama, tyčia šios savaitės pradžioje sukelti gaisrai pasiekė keletą miestų, esančių Andų kalnų papėdėse, ir sunaikino maždaug 15 000 hektarų miško, šeštadienį pranešė žiniasklaida.

Netoli Maiteno miesto buvo rastas nuo antradienio dingusio kaimo gyventojo suanglėjęs kūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.