JAV valstybės sekretorius A. Blinkenas dalyvaus NATO susitikime

JAV valstybės sekretorius Antony’is Blinkenas dalyvaus kitą savaitę Briuselyje vyksiančiame NATO susitikime, siekiant parodyti Amerikos paramą Aljansui, penktadienį pranešė Valstybės departamentas.

JAV valstybės sekretorius Antony’is Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Antony’is Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-19 16:38

„Susitikimai Briuselyje patvirtina JAV įsipareigojimą mūsų sąjungininkams ir partneriams Europoje dėl bendros mūsų darbotvarkės“, – teigė departamento atstovas Nedas Price’as.

Kovo 22–25 dienomis vyksianti A. Blinkeno kelionė – dar vienas ženklas, rodantis JAV užsienio politikos pasikeitimą prezidento pareigas perėmus Joe Bidenui, teikiama didelė reikšmė diplomatijai ir ilgalaikiams santykiams po ketverius metus vykdytos Donaldo Trumpo politikos „Amerika pirmiausia“. D. Trumpas buvo linkęs kitas šalis laikyti labiau konkurentėmis nei sąjungininkėmis.

Kaip teigia atstovas N. Price’as, A. Blinkenas dalyvaus NATO ministrų susitikime, kuriame bus aptartas susirūpinimas dėl Kinijos ir Rusijos, taip pat klimato kaita, kibernetinis saugumas, kova su terorizmu, energetinis saugumas ir kiti bendri iššūkiai.

JAV valstybės sekretorius taip pat susitiks pasikalbėti su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen ir vyriausiuoju ES įgaliotiniu užsienio reikalams Josepu Borrelliu. Pasak N. Price’o, jie aptars COVID-19 pandemiją, pasaulinės ekonomikos atgaivinimą, klimato kaitą ir būdus, kaip stiprinti demokratiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.