Slovakijos premjeras I. Matovičius sutiko atsistatydinti, kad užbaigtų Vyriausybės krizę

Slovakijos premjeras Igoris Matovičius sutiko atsistatydinti, kad užbaigtų koalicinės Vyriausybės krizę, kilusią nesutarus dėl koronaviruso padėties vadlymo šalyje, tačiau taip pat iškėlė savo atsistatydinimo sąlygų.

I. Matovičius pasiūlė atsistatydinti ir likti įprastu ministru.<br> AP/Scanpix nuotr.
I. Matovičius pasiūlė atsistatydinti ir likti įprastu ministru.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2021, 8:42 AM

I. Matovičius pasiūlė atsistatydinti ir likti įprastu ministru, vėlyvą sekmadienio vakarą pranešė Slovakijos naujienų agentūra TASR.

Be to, 47-erių politikas pareikalavo, kad iš Vyriausybės pasitrauktų ekonomikos ministras Richardas Sulikas ir teisingumo ministrė Maria Kolikova.

Šie ministrai atitinkamai priklauso koalicijos partnerėms „Laisvė ir solidarumas“ (SaS) ir „Už žmones“.

„Manome, kad yra visiškai būtina, jog Richardas Sulikas paliktų Vyriausybę ir taip atneštų taiką į Ministrų Kabinetą“, – savo partijos „Paprasti žmonės ir nepriklausomos asmenybės“ (OLaNO) vardu teigė I. Matovičius.

Nesutarimai tarp koalicijos partnerių kilo, kai I. Matovičius nepasitaręs su koalicijos partijomis užsisakė rusiškos vakcinos „Sputnik V“. Šios partijos norėjo sulaukti Europos vaistų agentūros (EVA) sprendimo dėl „Sputnik V“.

I. Matovičius Slovakijos premjero pareigas eina lygiai vienerius metus.

Tiesa, valdančiosios partijos nenori skelbti pirmalaikių rinkimų, nes šiuo metu apklausose pirmauja opoziciniai socialdemokratai. Jei rinkimai vyktų dabar, 21,4 proc. rinkėjų balsuotų už socialdemokratus, o OLaNO ir SaS sulauktų tik atitinkamai 11,3 ir 10,3 proc. palaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.