Griežti kelionių ribojimai Anglijoje: už nusižengimą – 5 tūkstančių svarų bauda

5 tūkst. svarų (5795,25 eurų) – tokia bauda lauktų visų Anglijos gyventojų nusprendusių keliauti svetur be svarios priežasties.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas teigė, kad norint apsisaugoti nuo naujų viruso variantų paplitimo šalyje, būtina apriboti keliones į užsienį. (Asociatyvi nuotr.)<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas teigė, kad norint apsisaugoti nuo naujų viruso variantų paplitimo šalyje, būtina apriboti keliones į užsienį. (Asociatyvi nuotr.)<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-23 19:27

Tokia nuobauda yra įtraukta į teisės aktus, dėl kurių parlamento nariai balsuos ketvirtadienį.

Pagal „Pasilik namuose“ (angl. „stay at home“) taisyklę, kurios galiojimas baigiasi pirmadienį, atostogos užsienyje šiuo metu uždraustos.

Nuo kitos savaitės draudimas išvykti iš JK taptų specialiu įstatymu, pagal kurį nusižengusiems grės bauda.

Pagal dabartinį apribojimų švelninimo planą anksčiausia data, kada žmonės Anglijoje galėtų išvykti atostogauti į užsienį, numatyta gegužės 17 d.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas teigė, kad norint sumažinti atvejų skaičių ir apsisaugoti nuo naujų koronaviruso atmainų paplitimo šalyje, būtina apriboti keliones į užsienį.

Šešėlinio vyriausybės ministrė Rachel Reeves laidoje „BBC Breakfast“ tikino, kad leiboristai palaikė JK sienų apsaugos ir naujų atmainų plitimo stabdymo priemones, tačiau teigė, kad dabartinės vyriausybės „lėtas reagavimas“ prisidėjo prie aukšto šalies mirčių skaičiaus.

Premjeras Borisas Johnsonas pirmadienį perspėjo, kad piliečiams neturėtų būti „iliuzija“, kad ji pajus didėjančio atvejų skaičiaus Europoje padarinius.

Vienas iš premjero ministrų lordas Bethellas paskelbė, kad Anglija „visus mūsų kaimynus europiečius“ gali įtraukti į „raudonąjį šalių sąrašą“. Tačiau P. Hancockas BBC radijo laidai „Today“ tvirtino, kad to daryti neketinama.

Europiečiai šiuo metu negali keliauti į Didžiąją Britaniją, išskyrus JK piliečius ir nuolatinius jos gyventojus, tačiau atvykusieji privalo susimokėti už karantiną viešbutyje.

Vyriausybės pasaulinė kelionių darbo grupė svarsto daugiapakopę arba šviesoforo sistemą tarptautinėms kelionėms, kai bus panaikintas draudimas išvykti iš šalies. Daugiausiai dėmesio skiriama keliautojams, grįžtantiems iš labiausiai nuo pandemijos kenčiančių šalių.

Sistemą ketinama paskelbti balandžio 12 d., o vėliau priimti sprendimus dėl to, kurios šalys yra kurioje pakopoje.

Kelionių tvarka įsigaliotų jau pirmadienį. Visi, keliaujantys į užsienį, turėtų užpildyti „Deklaracija kelionei“, nurodydami pagrįstą išvykimo iš šalies priežastį, pavyzdžiui, išsilavinimą, darbą ar vaikų priežiūrą.

Anglijos draudimas keliauti netaikomas tiems, kurie vyksta į Normandijos salų, Meno salos ir Airijos Respublikos bendrą kelionių zoną arba iš jos, nebent tai nėra galutinė paskirties vieta.

Kiti Jungtinės Karalystės regionai turi galią nustatyti savo koronaviruso ribojimus. Tačiau ankstyviausia data, kai žmonės iš Škotijos ir Velso galės atostogauti užsienyje, yra gegužės 17 d., tuo tarpu Šiaurės Airija dar nepaskelbė savo planų.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.