J. Borrellis: ES turi stabdyti Rusiją, išsaugodama ryšio kanalus, kur interesai sutampa

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis trečiadienį akcentavo Europos Sąjungos ir NATO partnerystės svarbą užtikrinant atsvarą nuo europietiškų vertybių tolstančiai Rusijai, tuo pačiu išsaugant ryšio su Maskva kanalus tais klausimais, dėl kurių abiejų pusių interesai sutampa.

J. Borrellis taip pat akcentavo būtinybę išsaugoti ryšio su Rusija kanalus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Borrellis taip pat akcentavo būtinybę išsaugoti ryšio su Rusija kanalus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2021, 1:17 PM

Rusija yra kaimynė, pavojinga kaimynė. Tačiau tuo pat metu mums derėtų bendradarbiauti su ja dėl virtinės klausimų, kuriais interesai sutampa, tokių kaip susitarimas dėl Irano branduolinės programos ar klimato kaita. Vis dėlto tuo pačiu privalome sulaikyti Rusiją ir būti jai atsvara“, – sakė jis prieš Šiaurės Atlanto tarybos (NAC) užsienio reikalų ministrų posėdį, į kurį buvo pakviestas.

J. Borrellis taip pat akcentavo būtinybę išsaugoti ryšio su Rusija kanalus. Tai turi būti aptarta NATO ministrų susitikime, pasak ES diplomatijos vadovo, labai svarbiame ES ir NATO partnerių vienybei.

Pradėdamas NAC darbo sesiją NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė, kad J. Borrellio ir Aljansui nepriklausančių Suomijos bei Švedijos užsienio reikalų ministrų dalyvavimas aptariant Rusijos klausimą yra reikšmingas.

„Noriu pasakyti, jog labai svarbu, kad šiandien čia su mumis esate jūs. Todėl, kad visi mes susiduriame su tuo pačiu iššūkiu dėl Rusijos. Nei NATO, nei Europos Sąjunga pavieniui negali į jį atsakyti. Tačiau drauge galime papildyti vieni kitų veiksmus“, – pabrėžė J. Stoltenbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.