Egipto sostinėje sugriuvus pastatui žuvo mažiausiai penki žmonės

Egipto sostinėje Kaire mažiausiai penki žmonės žuvo ir per 20 buvo sužeista šeštadienį sugriuvus vienam pastatui, pranešė vietos valdžia.

Egipto sostinėje Kaire mažiausiai penki žmonės žuvo ir per 20 buvo sužeista šeštadienį sugriuvus vienam pastatui, pranešė vietos valdžia.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Egipto sostinėje Kaire mažiausiai penki žmonės žuvo ir per 20 buvo sužeista šeštadienį sugriuvus vienam pastatui, pranešė vietos valdžia.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2021, 11:13 AM

„Vyriausybės krizių kabinetas 3 val. (vietos ir Lietuvos laiku) buvo informuotas, kad sugriuvo pastatas, sudarytas iš rūsio, cokolinio aukšto ir devynių [viršutinių] aukštų“, – sakoma Kairo muchafazos pranešime.

Vyriausybės nurodė, kad po pastato griūties rytiniame Gesr Sueco rajone netoli Heliopolio patvirtinta penkių žmonių žūtis, dar 24 asmenys buvo sužeisti..

„Gubernatorius Khaledas Abdel Aalas nedelsdamas nuvyko į incidento vietą, lydimas civilinės saugos tarnybų darbuotojų“, – sakoma pranešime.

Jis nurodė „įkurti inžinierių komitetą“, turintį patikrinti aplinkinius pastatus ir įvertinti griūties poveikį.

Vėlesniuose žiniasklaidos pranešimuose nurodoma, kad žuvusiųjų skaičius padidėjo iki aštuonių ir kad sužeistųjų yra 22.

Pastaraisiais metais Egipte įvyko ne viena žmonių gyvybių pareikalavusi pastatų griūtis. Pagrindinės tokių incidentų priežastys – bloga statinių techninė būklė ir statybos normų nesilaikymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.