Italijos M. Salvini susitiks su V. Orbanu dėl naujo Europos kraštutinių dešiniųjų aljanso

Italijos euroskeptiškos partijos „Lyga“ lyderis Matteo Salvini antradienį pranešė, kad planuoja susitikti su Vengrijos ir Lenkijos lyderiais, siekiant sustiprinti ryšius tarp Europos kraštutinių dešiniųjų partijų.

Praeityje M. Salvini ir kitų bandymai suvienyti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų, euroskeptiškas ir nacionalistines Europos Sąjungos partijas nebuvo sėkmingi.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Praeityje M. Salvini ir kitų bandymai suvienyti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų, euroskeptiškas ir nacionalistines Europos Sąjungos partijas nebuvo sėkmingi.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2021, 5:49 PM

„Susitikimo su Vengrijos ir Lenkijos ministrais pirmininkais objektas bus .... bendros vertybių, laisvės, teisių, principų, ateities tikslų chartijos sukūrimas“, – Romoje žurnalistams sakė prieš imigraciją pasisakančios „Lygos“ lyderis . 

Derybos su Vengrijos vyriausybės vadovu Viktoru Orbanu ir Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu turėtų įvykti ketvirtadienį Budapešte, nurodė jis.

Pasak M. Salvini, visi trys lyderiai planuoja pasirašyti deklaraciją ir aptarti bendradarbiavimą migracijos, sveikatos apsaugos, švietimo, užsienio politikos ir šeimos vertybių klausimais.

Praeityje M. Salvini ir kitų bandymai suvienyti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų, euroskeptiškas ir nacionalistines Europos Sąjungos partijas nebuvo sėkmingi.  

Italas pabrėžė, kad jeigu pavyktų sujungti dvi dabartines kraštutinių dešiniųjų grupes Europos Parlamente, jos taptų antra pagal dydį frakcija ir gerokai sustiprintų savo įtaką.

M. Salvini sakė norįs, kad taip atsitiktų.

Italijos kraštutiniai dešinieji yra susiskaldę net ir Italijoje. Praėjusį mėnesį M. Salvini vadovaujama „Lyga“ prisijungė prie buvusio Europos centrinio banko vadovo Mario Draghi vadovaujamos nacionalinės vienybės vyriausybės.

Giorgios Meloni vadovaujama kraštutinių dešiniųjų pakraipos partija „Italijos broliai“, turinti neofašistinių šaknų, liko opozicijoje. Šios dvi italų partijos Europos Parlamente taip pat priklauso skirtingoms frakcijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.