Italijoje tiriant bylą dėl šnipinėjimo sulaikytas italų kariškis

Italijoje tiriant bylą dėl šnipinėjimo buvo sulaikytas italų karininkas, įtariama, perdavęs rusų kariškiui „konfidencialių dokumentų“ už pinigus.

Italijoje tiriant bylą dėl šnipinėjimo saugumo pajėgos sulaikė du kariškius, rusą ir italą. (Asociatyvi nuotr.)<br>PA/Scanpix nuotr.
Italijoje tiriant bylą dėl šnipinėjimo saugumo pajėgos sulaikė du kariškius, rusą ir italą. (Asociatyvi nuotr.)<br>PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-31 10:53, atnaujinta 2021-03-31 11:58

Laikraštis „la Repubblica“ nurodė, kad rusų kariškis yra susijęs su Rusijos ambasada Romoje, o italas yra Italijos karinio jūrų laivyno karininkas.

Jie sustabdyti tuo metu, kai italas už pinigus vėlų antradienį Romoje perdavė rusui „konfidencialių dokumentų“, sakė policija. Visgi tik italas buvo sulaikytas.

Rusas, kuris yra ambasados pareigūnas, išvengė sulaikymo dėl savo diplomatinio imuniteto, sakoma pranešime.

Pasak „la Repubblica“, kariškiai sulaikyti po ilgo tyrimo, kuriame, be kitų, dalyvavo Italijos kotržvalgyba ir Gynybos ministerija.

Tyrėjai mano, kad italų karininkas, fregatos kapitonas, sutiko perdavinėti slaptą informaciją, nes dėl šeimyninių problemų jam labai reikėjo pinigų.

Laikraštis rašo, kad tokios bylos Italijoje yra retos.

„Per naujausią Italijos istoriją tokių incidentų nebuvo“, – sakoma straipsnyje. Jame nurodoma, kad praėjusį kartą panašaus masto atvejis Italijoje buvo Sovietų Sąjungos laikais, 1989 metais: tuomet italų specialiosios tarnybos stengėsi sulaikyti du KGB darbuotojus, kaip manoma, bandžiusius gauti informacijos apie ginkluotę gaminančias italų įmones.

Italijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį pranešė, kad po italų karinio jūrų laivyno kapitono arešto įtarus jį šnipinėjimu Maskvos naudai iškvietė Rusijos ambasadorių.

Sergejus Razovas trečiadienį ryte, „nurodžius užsienio reikalų ministrui Luigi Di Maio“, buvo iškviestas į susitikimą su ministerijos aukšto rango pareigūnu, sakoma URM pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.