Vokietijos prezidentas: šalis pandemijos metu išgyvena „pasitikėjimo krizę“

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris sakė, kad šalis šiuo metu išgyvena „pasitikėjimo krizę“, ir paragino gyventojus susitelkti.

Prezidentas paragino vokiečius susitelkti ir atidėti į šalį „nuolatinį piktinimąsi“ kitais žmonėmis ar aukšto rango pareigūnais.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Prezidentas paragino vokiečius susitelkti ir atidėti į šalį „nuolatinį piktinimąsi“ kitais žmonėmis ar aukšto rango pareigūnais.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2021, 2:38 PM

Vokiečiams pasitinkant jau antras Velykas su karantino suvaržymais, šalyje auga nepasitenkinimas vyriausybės atsaku į pandemiją.

Savo kreipimesi į Vokietijos gyventojus, kuris turi būti transliuojamas šeštadienį, F.-W. Steinmeieris pripažino, kad „būta klaidų“ dėl testavimo, skaitmeninių sprendimų ir vakcinavimo.

Pasitikėjimas demokratijoje priklauso nuo labai trapaus susitarimo tarp piliečių ir valstybės: „Tu, valstybe, atlieki savo darbą, aš, pilietis, atlieku savo“. Žinau, kad jūs, piliečiai, šios istorinės krizės metu atliekate savo darbą. Jūs daug padarėte”, – sakė prezidentas.

Pasak jo, pandemijos pradžioje šalies nuotaikos dėl mažo užsikrėtusiųjų skaičiaus buvo geros, bet dabar jaučiamas per didelis pesimizmas.

Prezidentas paragino vokiečius susitelkti ir atidėti į šalį „nuolatinį piktinimąsi“ kitais žmonėmis ar aukšto rango pareigūnais.

Pasak jo, artimiausiomis savaitėmis vakcinų bus pristatoma daug daugiau, Europa didina savo gamybos pajėgumus, o prie vakcinavimo pastangų prisidės ir šeimos gydytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar E. Vaitkus yra grėsmė nacionaliniam saugumui?