Fotosesija Dubajuje nuogalėms baigėsi liūdnai: gresia įkalinimas ir baudos

Dešimtys žmonių, o tarp jų – aštuonios moterys iš Rusijos, buvo sulaikyti Dubajuje dėl plačiai internete išplitusios nuogalių fotosesijos balkone.

 Dešimtys žmonių, o tarp jų – aštuonios moterys iš Rusijos, buvo sulaikyti Dubajuje dėl plačiai internete išplitusios nuogalių fotosesijos balkone.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dešimtys žmonių, o tarp jų – aštuonios moterys iš Rusijos, buvo sulaikyti Dubajuje dėl plačiai internete išplitusios nuogalių fotosesijos balkone.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2021, 4:03 PM

Dubajaus policija paskelbė areštus dėl viešo ištvirkavimo po to, kai vaizdo įrašas ir nuotraukos su nuogomis moterimis, pozuojančiomis balkone, esančiame aukštos klasės Marina rajone, šeštadienį išplito socialiniuose tinkluose.

Pagal Jungtinių Arabų Emyratų įstatymus, pagrįstus šariato įstatymais, sulaikytiems asmenims gresia įkalinimas iki šešių mėnesių ir baudos iki 1500 JAV dolerių (1274 eurų).

„RIA Novosti“ cituoja Rusijos generalinį konsulatą Dubajuje sakydama, kad aštuonios Rusijos pilietės buvo tarp 40 areštuotų žmonių.

„Jos kreipėsi pagalbos į generalinį konsulatą, tačiau sunku ką nors padaryti [kai] tai yra gana rimtas baudžiamasis straipsnis dėl dalyvavimo nedoruose veiksmuose“, – cituojamas neįvardytas Rusijos diplomatas.

Diplomatas spėjo, kad moterims gali būti atleista per kitą savaitę prasidedantį musulmonų šventąjį Ramadano mėnesį, pranešė „RIA Novosti“.

JAE valstybinis laikraštis „The National“ pranešė, kad fotosesija neva esanti „reklaminis triukas“, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Nors JAE yra palyginti liberalesnė už kitus Artimųjų Rytų kaimynus, JAE jau yra įkalinusi žmones už lengvesnius nusikaltimus, pavyzdžiui, bučiavimąsi viešumoje ar alkoholio vartojimą be licencijos.

Septynių arabų šeichologų federacija taip pat įkalino gyventojus už socialinės žiniasklaidos komentarus ir vaizdo įrašus pagal griežtus įstatymus, reglamentuojančius išraiškos laisvę, o telekomunikacijų bendrovės blokuoja prieigą prie populiarių pornografinių svetainių.

Parengta pagal „The Moscow Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.