ES lyderiai atvyko reto vizito į Turkiją derybų su prezidentu R. T. Erdoganu ES reiškia susirūpinimą dėl žmogaus teisių padėties Turkijoje

Europos Sąjungos lyderiai Charles'is Michelis ir Ursula von der Leyen antradienį atvyko reto vizito į Turkiją susitikti derybų su šios šalies prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu ir patikrinti jo deklaruojamą ryžtą gerinti ryšius su Bendrija.

 ES lyderiai atvyko reto vizito į Turkiją derybų su prezidentu R. T. Erdoganu.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 ES lyderiai atvyko reto vizito į Turkiją derybų su prezidentu R. T. Erdoganu.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2021, 4:53 PM, atnaujinta Apr 6, 2021, 6:20 PM

Ilgus metus trukę nesutarimai dėl virtinės klausimų paaštrėjo praėjusią vasarą, kai Turkija pasiuntė karo laivų palaikyti gamtinių dujų telkinių paieškos misiją ginčijamuose vandenyse, į kuriuos pretenzijas reiškia ES narės Kipras ir Graikija.

Įtampa kiek atslūgo Turkijai atšaukus savo laivus ir šiemet pirmą kartą nuo 2016 metų įsitraukus į derybas su Graikija dėl ginčijamų jūrinių sienų.

Atsakydama Bendrija atsisakė savo grasinimų imtis sankcijų prieš Turkiją.

Europos Komisijos vadovė U. von der Leyen ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Ch. Michelis dabar ketina patikrinti R. T. Erdogano ne kartą deklaruotą ketinimą „atversti naują puslapį“ santykiuose su ES.

Derybos Turkijos sostinėje Ankaroje yra pirmas ES lyderių asmeninis susitikimas su R. T. Erdoganu nuo 2020 metų kovo, kai pastarasis lankėsi Briuselyje.

ES vadovai reiškia susirūpinimą dėl žmogaus teisių padėties Turkijoje

Europos Sąjungos lyderiai Charles'is Michelis ir Ursula von der Leyen antradienį pranešė pareiškę Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui esantys giliai susirūpinę dėl žmogaus teisių padėties šioje šalyje.

„Teisinė valstybė ir pagarba pagrindinėms teisėms yra esminės Europos Sąjungos vertybės, ir mes su prezidentu Erdoganu pasidalijome giliu nerimu dėl naujausių su Turkija [susijusių] įvykių šioje srityje“, – po beveik tris valandas trukusių derybų su Turkijos vadovu Ankaroje sakė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Ch. Michelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.