Kruvinas išpuolis JAV karinių pajėgų bazėje: medikas pašovė du karius ir buvo nukautas

Vienas JAV karinių jūrų pajėgų medikas antradienį pašovė du jūreivius savo bazėje, tuomet pabėgo į šalimais esančią sausumos pajėgų bazę, kur saugumo pajėgos jį nukovė, pranešė policijos ir karinio laivyno pareigūnai.

JAV karinių pajėgų medikas bazėje pašovė du karius ir buvo nukautas. <br>Zumapress/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV karinių pajėgų medikas bazėje pašovė du karius ir buvo nukautas. <br>Zumapress/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-07 07:35

Pasak pareigūnų, kol kas nežinoma, kad išprovokavo 38 metų Fantahuno Girmos Woldesenbetos išpuolį laivyno komplekse Frederiko mieste Merilando valstijoje.

„Tebesistengiame išrūšiuoti krūvas popierių... kad išsiaiškintume, kokie galėjo būti konkretūs motyvai“, – sakė Frederiko policijos leitenantas Andrew Alcornas.

F. G. Woldesenbetas antradienį iš šautuvo pašovė du jūreivius Riversaido technikos parke, sakė Frederiko policijos vadas Jasonas Lando.

Šis laivyno medikas dirbo Frederike įsikūrusiame Fort Ditriko komplekse, kurio specializacija – apsaugos nuo biologinių ginklų tyrimai, bet gyveno mieste. F. G. Woldesenbetas atvažiavo į sausumos pajėgų bazę, kur prie vartų budėję kariai buvo iš anksto perspėti jį sustabdyti ir apieškoti, sakė brigados generolas Michaelas J. Talley.

Tačiau medikas nesustojo, tik padidino greitį ir nuvažiavo kelis šimtus metrų, kol buvo sustabdytas automobilių stovėjimo aikštelėje bazės policijos. Jis išsitraukė ginklą, o policija tuo metu jį nukovė, pridūrė M. J. Talley.

Du pašauti jūreiviai buvo išskraidinti į ligoninę. Policija nurodė, kad vieno iš jų būklė kritinė, bet stabili, o kito – sunki.

M. J. Talley sakė, kad tyrėjai kiek įmanoma nuodugniau ištirs incidentą, įskaitant faktą, kad įtariamasis sugrįžo į bazę.

„Nežinau, kokia buvo jo psichinė būklė tuo metu, bet mes neabejotinai visa tai išsiaiškinsime“, – pabrėžė generolas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.