Slovakijos vaistų agentūra neregistravo „Sputnik V“ vakcinos Rado neatitikimų

Slovakijos valstybinis vaistų kontrolės institutas (SUKL) neturi pakankamai informacijos, kad galėtų priimti sprendimą dėl rusiškos vakcinos nuo koronaviruso „Sputnik V“ naudos ir rizikos. Atitinkamą raštą SUKL kovo pabaigoje nusiuntė Sveikatos ministerijai Bratislavoje, slovakų naujienų agentūrai TASR sakė instituto atstovė Magdalena Jurkemikova.

„Sputnik V“ vakcina.<br>TASS/Scanpix nuotr.
„Sputnik V“ vakcina.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2021, 9:58 AM, atnaujinta Apr 7, 2021, 9:59 AM

Slovakija kovo pradžioje gavo pirmąją 200 000 dozių „Sputnik V“ vakcinos siuntą. Šalis užsisakė iš viso 2 mln. dozių šio rusiško preparato, kurio dar nėra patvirtinusi Europos vaistų agentūra (EVA).

Slovakijos vaistų kontrolės institutas pareiškė, kad trūksta konkrečių gamintojo duomenų dėl vakcinos gamybos ir saugumo. Esą yra neatitikimų. Be to, neįmanoma palyginti įvairių studijų ir skirtingose šalyse naudojamų vakcinų partijų.

Dienraščio „Denník N“ duomenimis, „Sputnik V“ vakcina sėkmingai įveikė virtinę bandymų Slovakijoje, tačiau tai neleido galutinai nuspręsti dėl preparato saugumo ir efektyvumo. Anot laikraščio, rusiška vakcina, kurią gavo Slovakija, nėra identiška tai, kuri naudojama kitose šalyse ir kurios vertinimas buvo paskelbtas specializuotame žurnale „The Lancet“. Žurnale pateikti duomenys rodė, kad „Sputnik V“ vakcinos efektyvumas yra apie 90 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.