Išaiškinti du tinklalapiai, siūlantys suklastotus COVID-19 pasus

Danijos sveikatos apsaugos ministerijos portalo „sundhed.dk“, per kurį išduodami COVID-19 imuniteto pasai, administracija kreipėsi į policiją dėl dviejų tinklalapių, siūlančių sertifikatus visiems pageidaujantiems, kurie neturi pagrindo gauti tikrą dokumentą. Tai ketvirtadienį pranešė Danijos televizijos kanalas „TV 2“.

 Koronavirusas pasaulyje.<br> ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Koronavirusas pasaulyje.<br> ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-08 18:43, atnaujinta 2021-04-11 23:20

Vienas iš šių tinklalapių „išduoda“ pasus, kurie, nors ir labai panašūs į tikruosius, turi tam tikrų grafinių skirtumų. Antrasis siūlo pažymas dėl neigiamo COVID-19 testo, kurias sunku atskirti nuo originalo.

„Mes visada galime nustatyti, ar COVID-19 imuniteto pasas arba pažyma dėl atlikto tyrimo yra suklastoti. Kai pastebime, kad kažkas manipuliuoja duomenimis, iškart kreipiamės į policiją. Ką tik padavėme pareiškimą dėl tinklalapio, kuris pasakoja, kaip galima suklastoti COVID-19 pasą“, – sakė žurnalistams portalo „sundhed.dk“ direktorius Mortenas Elbækas Petersenas.

Anot jo, už tokias klastotes baudžiama dvigubai griežčiau, kadangi jos laikomos nusikaltimais, susijusiais su koronaviruso pandemija. Petersenas pabrėžė, kad jo vadovaujame portale ir programėlėje „MinSundhed“ manipuliacijos duomenimis yra neįmanomos.

Danijoje balandžio 6 d. atidaryti grožio salonai, kirpyklos, vairavimo mokyklos ir restoranų terasos. Jų lankytojams reikalingi sertifikatai, kuriuose pateikiama informacija apie vakcinacijos faktą, neigiamą testo dėl koronaviruso rezultatą arba rastus antikūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.