Madride per ultradešiniųjų mitingą prasiveržus smurtui sužeisti dešimtys žmonių

Madride įsiplieskus susirėmimams per vienos ultradešiniųjų partijos rinkimų kampanijos mitingą buvo sulaikyti keturi žmonės ir dar 35 buvo sužeisti, ketvirtadienį pranešė pareigūnai, o incidentas išprovokavo politines rietenas internete.

 Madride per ultradešiniųjų mitingą prasiveržus smurtui sužeisti dešimtys žmonių.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Madride per ultradešiniųjų mitingą prasiveržus smurtui sužeisti dešimtys žmonių.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2021, 5:45 PM

Smurtas prasiveržė vėlai trečiadienį, partijos „Vox“ šalininkams susirinkus į regioninės rinkimų kampanijos pradžios renginį Ispanijos sostinės pietiniame Valjekaso rajone, kuris tradiciškai balsuoja už kairiuosius.

Tačiau per mitingą susirinko apie 2 tūkst. kontrprotestuotojų, kurie pradėjo skanduoti antifašistinius šūkius ir svaidyti akmenis bei kitus daiktus į policininkus, kurie savo ruožtu panaudojo prieš juos lazdas.

Pasak policijos, buvo sulaikyti keturi asmenys, „tarp jų – trys nepilnamečiai“, o 21 pareigūnas buvo sužeistas, nors nė vienas iš jų nepatyrė rimtų traumų.

Avarinės tarnybos tviteryje paskelbė, kad dėl sumušimų ir pjautinių žaizdų buvo suteikta pagalba dar 14 žmonių.

Mitingui vadovavęs „Vox“ lyderis Santiago Abascalis dėl smurto apkaltino kairiojo sparno vyriausybę, teigdamas, kad policijai nepavyko užkirsti kelio „bauginimo aktui“, kai mitingo dalyviai „buvo iš arti puolami ir įžeidinėjami“.

„Akmenys ir buteliai skriejo tiesiai virš mūsų galvų“, – sakė jis televizijai „Antena 3“.

„Griežtai smerkiu priekabiavimą ir smurtą prieš bet kokią demokratinę partiją“, – tviteryje parašė opozicijos lyderis Pablo Casado iš dešiniojo sparno Liaudies partijos.

Tačiau kairiųjų partijos „Podemos“ vadovas Pablo Iglesias, neseniai pasitraukęs iš vicepremjero pareigų, kad galėtų balotiruotis per rinkimus Madride, dėl smurto protrūkio apkaltino „Vox“.

„Vaizdai nepalieka abejonių: matyti, kaip ultradešinysis demonstrantas svaido daiktus į gyventojus, o Abascalis su savo banditais prasiveržia pro policijos kordoną, kad išprovokuotų policininkų ataką“, – tviteryje parašė P. Iglesias.

„Tai netiesa“, – jam atsakė S. Abascalis, pavadinęs „Podemos“ vadovą „patologiniu melagiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.