Rusijoje atlikta krata tiriamosios žurnalistikos leidinio redaktoriaus R. Anino namuose

Rusijos saugumo agentai penktadienį surengė reidą vieno tiriamosios žurnalistikos internetinio leidinio, neseniai paskelbusio straipsnių apie saugumo tarnybas, redaktoriaus namuose, pranešė jo redakcija.

Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai atliko kratą Romano Anino namuose.<br>Russian Federal Security Service/Scanpix asociatyvi nuotr.
Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai atliko kratą Romano Anino namuose.<br>Russian Federal Security Service/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 9:18 AM, atnaujinta Apr 10, 2021, 9:19 AM

Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai atliko kratą Romano Anino namuose, nurodė jo bendradarbiai leidinyje „Važnyje istorii“ („Svarbios istorijos“).

Pranešime cituojamas jo advokatas Vasilijus Griščiakas, sakę, kad R. Aninas atsidūrė tyrimo taikiklyje dėl „privatumo pažeidimo piktnaudžiaujant savo tarnybine padėtimi“. Už tokį nusikaltimą gali būti skirta iki ketverių metų laisvės atėmimo.

„Važnyje istorii“ nurodė, kad po septynias valandas trukusios kratos, per kurią pareigūnus „ypač domino dokumentai anglų kalba, bankų kortelės ir Romano nuotraukos iš mokymosi JAV laikų“, redaktorius buvo išvežtas apklausti.

Svarbias bylas tiriantis Rusijos tyrimų komitetas informavo R. Anino advokatus, kad jų klientas apklausiamas kaip liudininkas.

34 metų R. Aninas anksčiau dirbo laikraštyje „Novaja gazeta“ – didžiausią autoritetą turinčiame Rusijos opozicijos leidinyje.

„Novaja gazeta“ redakcija nurodė, kad ši byla susijusi su tyrimu, pradėtu 2016 metais, kai R. Aninas paskelbė straipsnį, kuriame keliama prielaida, jog Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ vadovo Igorio Sečino, laikomo vienu įtakingiausių žmonių šalyje, žmonai priklauso 100 mln. JAV dolerių (84 mln. eurų) vertės jachta.

Laikraštis buvo pripažintas kaltu dėl šmeižto, kai I. Sečinas kreipėsi į teismą dėl šio reportažo.

„Tai, kad dabar vyksta su Romanu Aninu, yra keršto istorija“, – sakoma „Novaja gazeta“ pranešime.

Pernai įkurto leidinio „Važnyje istorii“ dauguma redakcijos narių dirba Latvijoje ir turi korespondentų Rusijoje.

Šis tinklalapis neseniai paskelbė straipsnių apie FSB galimus ryšius su organizuotu nusikalstamumu. Tarp kitų jo nagrinėtų temų buvo kankinimai Rusijos kalėjimuose ir įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno sekimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.