A. Blinkenas Briuselyje tarsis dėl Afganistano, Ukrainos

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas Briuselyje su sąjungininkėmis Europoje ir NATO tarsis dėl Afganistano, Ukrainos ir kitų klausimų.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-13 09:17

Pasak Valstybės departamento, A. Blinkenas derybas Belgijos sostinėje pradės antradienį, o trečiadienį į jas įsitrauks ir JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as pirmadienį sakė, kad A. Blinkenas pasinaudodamas šiuo vizitu „vėl patvirtins JAV įsipareigojimą transatlantiniam aljansui kaip svarbiai partnerystei siekiant bendrų tikslų“.

Vizitas surengtas prieš ankstesnio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos nustatytą gegužės 1-osios terminą JAV vadovaujamos koalicijos kariams iš Afganistano išvesti. Pasak JAV prezidento Joe Bideno ir kitų pareigūnų, šio termino tikriausiai nebus laikomasi, nes Afganistano vyriausybės ir Talibano taikos derybos dar nedavė jokių rezultatų.

Be to, susitikimai Briuselyje rengiami kilus Vakarų susirūpinimui dėl Rusijos pajėgų telkimo prie Ukrainos sienos ir augant įtampai tarp Ukrainos pajėgų ir prorusiškų separatistų šios šalies rytuose.

JAV valstybės sekretorius taip pat turėtų aptarti intensyvėjančią, Europos Sąjungos remiamą diplomatiją dėl daugiašalio susitarimo su Iranu jo branduolinės programos apribojimo klausimu gaivinimo.

A. Blinkenas panašioms diskusijoms į Briuselį buvo nuvykęs ir praėjusį mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.