A. Navalnas žada bylinėtis su kolonija, kad jam neduodamas Koranas

Kalintis Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas antradienį pareiškė, kad kelia ieškinį kalėjimo pareigūnams už tai, kad jis negauna musulmonų šventojo rašto Korano už Maskvos esančioje pataisos kolonijoje.

 A.Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-13 16:52

A. Navalnas atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, susijusią su sena turto grobstymo byla. Jis buvo įkalintas vasario mėnesį, kai grįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur buvo gydomas po apnuodijimo.

Iškiliausias Rusijos opozicijos veikėjas prieš dvi savaites paskelbė pradedantis bado streiką, kad sulauktų tinkamos medicininės priežiūros. Jo sąjungininkai šią savaitę pranešė, kad kalėjimo valdžia pagrasino pradėti jį maitinti per prievartą.

A. Navalnas sakė, kad imsis teisinių veiksmų prieš kalėjimo vadovybę, nes „jie neduoda man mano Korano. Ir tai siutina“.

„Kai buvau įkalintas, susidariau sąrašą, kaip norėčiau patobulėti, ir bandysiu jį įgyvendinti kalėjime. Vienas iš punktų buvo nuodugnus Korano išstudijavimas ir supratimas“, – parašė jis.

„Knygos yra viskas, ir jeigu teks bylinėtis dėl teisės skaityti, aš bylinėsiuosi“, – pridūrė A. Navalnas.

Savo politinės karjeros pradžioje 44 metų A. Navalnas sulaukė kritikos dėl savo nacionalistinių pareiškimų ir šaipymosi iš emigrantų Rusijoje, atvykusių iš musulmoniškų, daugiausia Vidurio Azijos šalių.

Jo pareiškimas pasirodė musulmonams visame pasaulyje pradėjus laikytis Ramadano, religiniams lyderiams patvirtinus, kad antradienį prasidės pasninko mėnuo.

Socialiniame tinkle „Instagram“ pasirodžiusiame pranešime A. Navalnas nurodė, kad jis skaitė Koraną ir anksčiau, bet neįsisavino jo pagrindinių nuostatų.

„Suvokiau, kad mano kaip krikščionio tobulėjimui taip pat reikalingos Korano studijos“, – parašė jis.

Opozicionieriaus advokatai reikalauja perkelti jį į ligoninę ne kalėjime. Kremlius tvirtina, kad A. Navalnas nesulauks jokio ypatingo elgesio.

A. Navalnas jau dešimtmetį nepalieka Kremliaus ramybėje tirdamas aukšto rango pareigūnų korupciją ir organizuodamas didžiulius protestus visoje Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.