Atsistatydinus Haičio vyriausybei paskirtas naujas premjeras

Haityje atsistatydinus vyriausybei buvo paskirtas naujas ministras pirmininkas, trečiadienį pranešė šalies prezidentas Jovenelis Moise, pasak kurio, šiuo pasikeitimu siekiama spręsti saugumo problemas šalyje.

Pastarosiomis savaitėmis Port o Prense ir kitose provincijoje padaugėjo žmonių pagrobimų, reikalaujant už juos išpirkos.    <br> AFP/Scanpix nuotr.
Pastarosiomis savaitėmis Port o Prense ir kitose provincijoje padaugėjo žmonių pagrobimų, reikalaujant už juos išpirkos.    <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 3:30 PM, atnaujinta Apr 14, 2021, 3:34 PM

Vyriausybės atsistatydinimas, kurį aš patvirtinau, suteiks galimybę spręsti didelę nesaugumo problemą ir tęsti diskusijas, kad būtų pasiektas sutarimas, būtinas mūsų šalies politiniam ir instituciniam stabilumui. Ministras Claude'as Josephas buvo paskirtas ministru pirmininku“, – paskelbė J. Moise socialiniame tinkle „Twitter“.

Haitis, neturtingiausia valstybė Pietų ir Šiaurės Amerikoje, kenčia nuo skurdo, saugumo problemų ir stichinių nelaimių.

Pastarosiomis savaitėmis Port o Prense ir kitose provincijoje padaugėjo žmonių pagrobimų, reikalaujant už juos išpirkos. Tai rodo augančių ginkluotų grupuočių įtaką šioje Karibų jūros valstybėje.

Visuomenės nepasitenkinimą dar labiau padidino 10 žmonių pagrobimas sekmadienį Krua de Bukė mieste, esančiame į šiaurės rytus nuo sostinės Port o Prenso.

Tarp pagrobtųjų yra septyni katalikų dvasininkai – penki haitiečiai ir du prancūzai.

Pirmadienį Haičio Katalikų Bažnyčia kritikavo vyriausybę už tai, kad ji nesiima veiksmų neramumams numalšinti, ir pareiškė, jog Haitis „ritasi į pragarą“.

J. Moise, kurio vyriausybė išgyvena politinę krizę kilus nesutarimams dėl jo kadencijos trukmės, atsakydamas pareiškė suvokiantis, kad valstybė „turi dėti daugiau pastangų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.