J. Bidenas po 100 savo valdymo dienų kreipsis į JAV Kongresą

JAV prezidentas Joe Bidenas, kuriam tenka spręsti tokius iššūkius kaip COVID-19 pandemija ir Amerikos ekonominės bėdos, antradienį sutiko 100 savo valdymo dienų paminėti kalba bendroje JAV Kongreso sesijoje.

JAV prezidentas Joe Bidenas, kuriam tenka spręsti tokius iššūkius kaip COVID-19 pandemija ir Amerikos ekonominės bėdos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas, kuriam tenka spręsti tokius iššūkius kaip COVID-19 pandemija ir Amerikos ekonominės bėdos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 8:17 AM

J. Bidenas priėmė Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi kvietimą balandžio 28 dieną pasakyti kalbą apie „šio istorinio momento iššūkius ir galimybes“.

Techniškai kalba nebus vadinamasis metinis pranešimas, kurį Amerikos prezidentai kasmet turi padaryti pagal konstituciją. Visiškai nauji šalies lyderiai, tokie kaip J. Bidenas, vietoje to pasako kalbą per bendrą Kongreso sesiją. 

Sausio 20 dieną ankstesnį prezidentą Donaldą Trumpą pakeitęs J. Bidenas energingai pradėjo įgyvendinti ambicingą darbotvarkę dėl COVID-19 krizės ir jos niokojamo poveikio didžiausiai pasaulio ekonomikai.

Jo administracija nesunkiai pasiekė tikslą per pirmąjį 100 savo valdymo dienų suskiepyti 100 mln. vakcinų dozių ir dabar jau siekia sunaudoti 200 mln. dozių. JAV yra labiausiai pandemijos paveikta pasaulio valstybė; šalyje nuo COVID-19 jau mirė per 560 tūkst. žmonių.

J. Bidenas taip pat ėmėsi agresyviai keisti D. Trumpo vykdytą užsienio politikos kursą, pagal kurį buvo nusigręžta nuo tradicinių JAV aljansų ir tarptautinio bendradarbiavimo įvairiais klausimais, įskaitant klimato kaitą.

Valdant J. Bidenui Kongresas priėmė 1,9 trln. dolerių (1,6 trln. eurų) ekonomikos gaivinimo po pandemijos paketą. Jo administracija taip pat pristatė 2 trln. dolerių planą senstančiai Amerikos infrastruktūrai atnaujinti ir JAV ekonomikai pertvarkyti, kad ji geriau reaguotų į klimato kaitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.