Rusijos policija atliko kratą studentų žurnalo biure dėl vaizdo įrašo apie demonstracijas

Rusijos policijos pareigūnai trečiadienį atliko kratą internetinio studentų naujienų žurnalo DOXA biure ir apkaltino jo darbuotojus nepilnamečių kurstymu protestuoti, tęsiantis valdžios susidorojimui su nepriklausoma žiniasklaida.

 Rusijos policija atliko kratą studentų žurnalo biure dėl vaizdo įrašo apie demonstracijas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusijos policija atliko kratą studentų žurnalo biure dėl vaizdo įrašo apie demonstracijas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 4:28 PM

DOXA nurodė, kad darbuotojams pareikšti kaltinimai susiję su vaizdo įrašu apie įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno palaikymo demonstracijas. Pataisos kolonijoje kalintis A. Navalnas atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, susijusią su sena turto grobstymo byla.

„Šiandien 6 valandą ryto buvo atliktos kratos mūsų žurnalo biure ir mūsų redaktorių butuose“, – sakoma DOXA pareiškime.

Keturiems žurnalistams pareikšti kaltinimai dėl „nepilnamečių kurstymo dalyvauti nelegalioje veikloje“ ir gresia iki trejų laisvės atėmimo bausmė, nurodoma pranešime.

Jie buvo išvežti tyrėjų apklausai, o Maskvos teismas vėliau turės priimti sprendimą dėl jiems taikomos kardomosios priemonės.

Anksčiau šiais metais visoje šalyje vykusių demonstracijų dalyviai reikalavo paleisti A. Navalną, kuris buvo sulaikytas sausio mėnesį, vos grįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Vasarį teismas jį pasiuntė už grotų.

DOXA pranešė jau panaikinusi vaizdo įrašą, reaguodama į Rusijos žiniasklaidos reguliavimo tarnybos prašymą.

„Mūsų įraše nebuvo jokių raginimų imtis neteisėtų veiksmų – mes sakėme, kad jauni žmonės neturėtų bijoti reikšti savo nuomonę“, – nurodė DOXA.

„Spaudimas, kurį pastaruoju metu patiria žurnalistų bendruomenė, neturi precedento“, – priduriama žurnalo pranešime.

Nepriklausomas žurnalas, kurį įkūrė Maskvos Aukštosios ekonomikos mokyklos studentai, išgarsėjo 2019 metais savo palaikymu studentams, kuriems buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės už dalyvavimą opozicijos mitinguose.

Kratos DOXA biure buvo įvykdytos po to, kai praėjusią savaitę saugumo pareigūnai atliko kratą tiriamosios žurnalistikos leidinio redaktoriaus Romano Anino namuose ir apklausė jį dėl 2016 metais atlikto tyrimo, susijusio su Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ vadovo Igorio Sečino turtais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.