JAV rengiasi išsiųsti grupę Vašingtone ir Niujorke dirbančių Rusijos diplomatų

Rengdamos sankcijas Rusijai, Jungtinės Valstijos planuoja išsiųsti grupę Vašingtone ir Niujorke dirbančių rusų diplomatų, remdamasi šaltiniais ketvirtadienį pranešė televizija CNN.

 JAV rengiasi išsiųsti grupę Vašingtone ir Niujorke dirbančių Rusijos diplomatų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV rengiasi išsiųsti grupę Vašingtone ir Niujorke dirbančių Rusijos diplomatų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2021, 11:20 AM, atnaujinta Apr 8, 2022, 11:00 AM

„Išsiunčiami rusų diplomatai dirba Vašingtone ir Niujorke. Jie turės palikti šalį per 30 dienų“, – CNN sakė apie šiuos planus informuotas JAV valdžios atstovas.

Pasak šaltinio, visos priemonės bus taikomos JAV prezidento Joe Bideno įsakų forma. Sankcijos bus derinamos su Valstybės ir Iždo departamentais.

Be to, Valstybės departamentas paragino Vašingtono sąjungininkes pasirengti atsakomiesiems Maskvos veiksmams, sakė šaltiniai.

Anksčiau naujienų agentūra „Bloomberg“ pranešė, kad J. Bideno administracija yra pasirengusi įvesti naujas sankcijas Rusijos fiziniams ir juridiniams asmenims dėl „numanomų neteisėtų veiksmų“, įskaitant plataus masto kibernetinę ataką naudojantis bendrovės „SolarWinds“ programinės įrangos spragomis ir bandymus pakenkti JAV rinkimams.

„Bloomberg“ duomenimis, sankcijos gali būti įvestos maždaug 10 fizinių ir 20 juridinių asmenų, be to, iš JAV galėtų būti išsiųsta apie 10 Rusijos atstovų, įskaitant diplomatus.

Sankcijas ketinama koordinuoti su sąjungininkėmis Europoje, nurodo CNN.

Apie naują sankcijų Rusijai paketą JAV turi paskelbti ketvirtadienį. Teigiama, kad jos bus nukreiptos prieš žvalgybos darbuotojus ir vyriausybės atstovus, taip pat struktūras, susijusias su minėta kibernetine ataka.

Antradienį J. Bidenas telefonu kalbėdamasis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu įspėjo, kad JAV gins savo interesus, nurodė „Bloomberg“.

Tuo pačiu J. Bidenas pasiūlė surengti savo ir V. Putino susitikimą problemoms aptarti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.