J. Bidenas pasiekė tikslą: per 100 kadencijos dienų suskiepyta 200 mln. vakcinos dozių Koronavirusas neaplenkė Everesto

JAV prezidentas Joe Bidenas pasiekė pagrindinį savo 100 kadencijos dienų tikslą – suskiepyti 200 mln. vakcinos nuo koronaviruso dozių.

JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 8:25 AM, atnaujinta Apr 23, 2021, 9:35 AM

J. Bidenas ketvirtadienį tviteryje rašė, kad ši riba dabar oficialiai peržengta. „Tai amerikiečių laimėjimas. Tai stiprus vienybės ir ryžto pavyzdys“. Ir jis rodo, ką šalis gali, jei žmonės siekia bendro tikslo.

Demokratas J. Bidenas prie JAV vairo stojo sausio 20 dieną. Balandžio pabaigoje sueis 100 dienų, kai jis užima prezidento postą.

Kovą su pandemija J. Bidenas paskelbė prioritetu. Pradžioje jis buvo iškėlęs tikslą pasiekti, kad per pirmąsias 100 jo kadencijos dienų būtų suskiepyta 100 mln. vakcinos dozių. Tam neprireikė nė 60 dienų.

Tada tikslas buvo padvigubintas iki 200 mln. Dabar ir jis buvo įgyvendintas dar nepraėjus 100 dienų terminui.

Koronavirusas neaplenkė Everesto

Pandemija pasiekė Everestą: koronavirusas nustatytas norvegų alpinistui, buvusiam aukščiausio pasaulio kalno bazinėje stovykloje. Jis sraigtasparniu nukeltas nuo kalno šlaito ir nugabentas į ligoninę Nepalo sostinėje Katmandu. Apie tai norvegas Erlendas Nessas agentūrai AFP parašė feisbuke.

Pasak Norvegijos stoties NRK, virusu užsikrėtė ir vienas šerpas iš E. Nesso komandos. Ligoninė Katmandu patvirtino, kad priimti keli pacientai iš Everesto, tačiau tikslaus skaičiaus įvardyti negalėjo.

„Aš tikrai viliuosi, kad niekas aukštai kalnuose neužsikrėtė. Neįmanoma sraigtasparniu paimti žmonių, jei yra didesniame nei 8 000 metrų aukštyje“, – stočiai sakė alpinistas.

Pernai dėl pandemijos alpinizmo sezonas Evereste buvo atšauktas. Tūkstančiams Nepalo gyventojų, pavyzdžiui, kalnų vedliams ir viešbučių savininkams, tai turėjo katastrofiškų ekonominių padarinių.

Neseniai Nepalas, tikėdamasis daugiau alpinistų, sušvelnino karantino taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.