Minsko teismas paliko galioti sprendimą dėl „Belsat“ žurnalisčių įkalinimo

Baltarusijos teismas penktadienį atmetė dviejų lenkų televizijos „Belsat“ žurnalisčių apeliaciją dėl dvejų metų laisvės atėmimo bausmės už antivyriausybinio protesto nušvietimą pernai Minske.

Baltarusijos teismas vasarį skyrė K. Andrejevai ir D. Čulcovai dvejų metų laisvės atėmimo bausmes, pripažinęs jas kaltomis dėl protestų prieš autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką kurstymo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Baltarusijos teismas vasarį skyrė K. Andrejevai ir D. Čulcovai dvejų metų laisvės atėmimo bausmes, pripažinęs jas kaltomis dėl protestų prieš autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką kurstymo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 2:30 PM

„Šiandien Minsko miesto teismas nagrinėjo apeliacinį skundą dėl Kaciarynos Andrejevos ir Darjos Čulcovos nuosprendžio. Galiausiai teisėjai paliko žurnalistėms paskelbtą nuosprendį nepakeistą“, – susirašinėjimo platformoje „Telegram“ paskelbė žmogaus teisių centras „Viasna“.

Baltarusijos teismas vasarį skyrė K. Andrejevai ir D. Čulcovai dvejų metų laisvės atėmimo bausmes, pripažinęs jas kaltomis dėl protestų prieš autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką kurstymo.

Abi žurnalistės, dirbusios Lenkijos televizijai „Belsat“, buvo sulaikytos lapkričio 15 dieną, kai tiesiogiai internetu transliavo Minske vykusią protesto akciją iš šalia esančio daugiabučio.

Baltarusijoje tuo metu vyko masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais.

Reporterės buvo apkaltintos aktyviai dalyvavusios ir vadovavusios „grupiniams veiksmams, šiurkščiai pažeidžiantiems viešąją tvarką“ ir sutrikdžiusiems viešojo transporto darbą.

Žmogaus teisių gynėjai K. Andrejevą ir D. Čulcovą laiko politinėmis kalinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.