Maljorkoje sulaikytas vyras, užkrėtęs 22 žmones COVID-19

Maljorkoje buvo sulaikytas vyras, kuris koronavirusine infekcija COVID-19 užkrėtė 22 žmones, šeštadienį pranešė policija.

Maljorkoje buvo sulaikytas vyras, kuris koronavirusine infekcija COVID-19 užkrėtė 22 žmones, šeštadienį pranešė policija.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Maljorkoje buvo sulaikytas vyras, kuris koronavirusine infekcija COVID-19 užkrėtė 22 žmones, šeštadienį pranešė policija.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2021, 3:45 PM

Tas asmuo įtariamas užpuolimu, nes nepaisydamas koronaviruso simptomų lankėsi darbe ir sporto klube.

Šios Ispanijos salos policija tyrimą pradėjo sausio pabaigoje, kai Manakoro mieste kilo COVID-19 protrūkis, pasirodžius pranešimams, kad vienas darbuotojas „užsikrėtė, bet slėpė savo ligą“, sakoma pranešime.

Kelios dienos iki protrūkio nustatymo tam vyrui pasireiškė koronaviruso simptomai, sukėlę nerimą jo kolegoms, tačiau jis nenorėjo eiti namo.

Galiausiai jis nuvyko pasidaryti polimerazės grandininės reakcijos (PCR) testo, tačiau nesulaukęs rezultato kitą dieną vėl atėjo į darbą, taip pat lankėsi savo sporto klube.

Tiek jo vadovas, tiek kolegos ragino šį vyrą eiti namo, kad jis neužkrėstų kitų. Vėliau policijai pranešta, kad tuo metu jo kūno temperatūra buvo „didesnė nei 40 laipsnių pagal Celsijų“.

Tačiau įtariamasis ignoravo kolegų raginimus ir visą dieną vaikštinėjo po savo darbo vietą, tyčia nusismaukdamas kaukę, kai kosėdavo, ir erzino bendradarbius sakydamas, kad užkrės juos koronavirusu.

Kai paaiškėjo, kad to vyro koronaviruso testas teigiamas, jo kolegos, kurie taip pat išsityrė, labai sunerimo. Penkiems iš jų taip pat buvo patvirtinta COVID-19, ir jie užkrėtė kelis savo šeimų narius, įskaitant tris kūdikius.

Sporto klube, kur lankėsi tas vyras, koronavirusu užsikrėtė trys žmonės, turėję su juo tiesioginį kontaktą, o šie savo ruožtu perdavė virusą savo artimiesiems.

Pasak policijos, dėl to vyro veiksmų užsikrėtė iš viso 22 žmonės, nors nė vieno iš jų neprireikė hospitalizuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.