Sukčius moteris viliojo apsimesdamas plastikos chirurgu: pasisavino beveik pusę milijono eurų

Teisėsaugininkų senai nebestebina pranešimai, jog iš moterų pinigus išvilioti siekiantys vyriškiai griebiasi vis naujų meilikavimo ir sukčiavimo gudrybių. Vienas jokių mokslų nebaigęs lenkas visgi nustebino net daug ką regėjusius tėvynainius policininkus.

51 metų lovelasas iš Vroclavo įvairiose Lenkijos vietovėse sugebėjo vienu metu susukti galvą keliolikai moterų. (Asociatyvi nuotr.)<br>Scanpix nuotr.
51 metų lovelasas iš Vroclavo įvairiose Lenkijos vietovėse sugebėjo vienu metu susukti galvą keliolikai moterų. (Asociatyvi nuotr.)<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-25 18:56

51 metų lovelasas iš Vroclavo įvairiose Lenkijos vietovėse sugebėjo vienu metu susukti galvą keliolikai moterų įtikindamas, jog yra estetikos chirurgas ir nebrangiai padarys iš jų gražuoles. Sulaikius vyriškį ir atlikus kratas jo nuomojame bute bei garaže paaiškėjo, jog lovelasas naudojosi šešiais telefonais ir turėjo įsigijęs keturis pasus su skirtingomis pavardėmis bei savo nuotrauka.

Apsimetėliu policija rimtai susidomėjo po to, kai į policiją kreipėsi viena moteris, pareiškusi, jog pražuvo plastikos chirurgas V.N., žadėjęs ją vesti ir pasisavinęs 270 tūkstančių zlotų (59 tūkst. eurų). Paaiškėjo, jog moteris su V.N. susipažino nuėjusi į netoliese atsidariusį naują plastinės chirurgijos kabinetą.

Jokių mokslų nebaigęs apgavikas moteriai pats suleido kelias botokso injekcijas, ir pakvietė vakarienei. Po kelių savaičių draugystės tariamas chirurgas pasiūlė moteriai tapti jo žmona bei verslo dalininke.

Iš laimės apsvaigusi moteris patikėjo apgavikui 270 tūkst. zlotų tariamo bendro namo statybai, po to chirurgas pradingo.

Vroclavo policininkams kilo įtarimų, jog žmogus tokia pavarde neegzistuoja. Jie išsiuntė apgaviko nuotrauką kitų regionų policininkams ir ėmė analizuoti melagingų pasipiršimų bylas.

Tokiu būdu paaiškėjo, jog įvairiomis pavardėmis prisidengdamas lenkas visoje šalyje panašiai suviliojo ir apgavo keliolika moterų. Paaiškėjo ir tai, jog sukčius jau prieš šešerius metus buvo nuteistas vienuolikai metų kalėti, bet, naudodamasis skirtingais pasais ir keisdamas išvaizdą, tapo nepagaunamas.

Per paskutinius šešerius metus dėl naujų jo nusikaltimų skirtingų rajonų prokuratūros išdavė net aštuonis arešto orderius. Sulaikius vyriškį paaiškėjo, jog jokios specialybės neturintis vyriškis iš pradžių vertėsi apgaudinėdamas brangios statybinės technikos prekeivius bei nuomotojus.

Su padirbtais pasais išsimokėtinai įsigijęs statybinę techniką sukčius ją perparduodavo kitiems ir pradingdavo. Vėliau vyriškis nusprendė kibti į originalius mokslus – skaitė kriminalinius Agatos Kristi romanus ir mėgdžiojo juose vaizduojamą patikusį apgaviką inteligentą.

Sukčius iš pradžių moteris viliojo įkurdamas kosmetikos parduotuvę ir tariamai ieškodamas verslo dalininkės. Vėliau jisai nusprendė tapti gydytoju, sufalsifikavo kardiologo diplomą ir ėmė konsultuoti lengvatikes.

Po kiek laiko aferistas nusprendė, jog plastikos chirurgu apsimesti yra lengviau, be to, moterys esą labiau žavisi tokiais specialistais. Kiek iš viso moterų tapo vedybinio sukčiaus aukomis ir kiek jisai išviliojo pinigų dar nėra aišku.

Kol kas Vroclavo teisėsaugininkus pasiekė pareiškimai dėl prarastų 2,1 mln. zlotų (460 tūkst. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.