Pamplonoje dėl koronaviruso antrus metus iš eilės nevyks bėgimai su buliais

Ispanijos Pamplonos mieste vasaros viduryje paprastai rengiamas San Fermino festivalis, išgarsintas kasdien rengiamų bėgimų su buliais, antrus metus iš eilės atšaukiamas dėl koronaviruso pandemijos, pirmadienį paskelbė šio šiaurinio miesto meras.

Navaros regione, kurio sostinė yra Pamplona, fiksuojamas vienas didžiausių sergamumo COVID-19 rodiklių.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Navaros regione, kurio sostinė yra Pamplona, fiksuojamas vienas didžiausių sergamumo COVID-19 rodiklių.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 2:10 PM

„Apgailestauju, bet esu priverstas oficialiai atšaukti San Fermino festivalį šiais, 2021, metais“, – per spaudos konferenciją sakė Enrique Maya.

Pasak jo, liepą paprastai rengiamo festivalio organizavimas sukeltų „labai didelę riziką“, nes paskiepytų žmonių skaičius tebėra per mažas.

Navaros regione, kurio sostinė yra Pamplona, fiksuojamas vienas didžiausių sergamumo COVID-19 rodiklių.

Regiono valdžia dar vasarį perspėjo, kad festivalį tikriausiai teks atšaukti antrus metus iš eilės.

Festivalio, pavadinto Ispanijos šiaurinio Navaros regiono globėjo – šventojo Fermino – garbei, ištakos siekia viduramžius. Per šį renginį organizuojamos religinės procesijos, koncertai ir ištisą naktį besitęsiantys vakarėliai, taip pat jį išgarsinę bėgimai su buliais.

Festivalis pritraukia turistų iš viso pasaulio, o jo atšaukimas suduos dar vieną smūgį vietos ekonomikai, jau patiriančiai sunkumų dėl suvaržymų, įvestų siekiant suvaldyti viruso plitimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.