Turkija gamins rusišką vakciną „Sputnik V“

Viena turkų farmacijos įmonė ir Rusijos tiesioginių investicijų fondas (RDIF) pasirašė susitarimą dėl rusiškos vakcinos „Sputnik V“ gamybos Turkijoje. Gamyba ateinančiais mėnesiais prasidės keliose vietose, sakoma pirmadienį paskelbtame bendrame RDIF ir turkų bendrovės „Viscoran Ilac“ pareiškime. Įmonė džiaugiasi, galėdama prisidėti prie tokio vertingo produkto gamybos, sakė „Viscoran“ valdybos pirmininkas Özturkas Oranas.

 Turkija gamins rusišką vakciną „Sputnik V“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Turkija gamins rusišką vakciną „Sputnik V“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 6:26 PM

RDIF yra atsakinga už „Sputnik V“ tiekimą užsienio rinkai. Rusiška vakcina yra registruota ir naudojama daugelyje šalių.

Rusijos Gamalėjos tyrimų instituto direktorius Aleksandras Gintsburgas pirmadienį sakė, kad intervalas tarp pirmosios ir antrosios „Sputnik V“ vakcinos dozės gali būti padidintas nuo trijų savaičių iki trijų mėnesių.

Turkija vakcinacijos kampaniją pradėjo sausio viduryje ir pirmiausiai naudoja kinų gamintojos „Sinovac“ vakciną. Sveikatos ministerijos duomenimis, 84 mln. gyventojų turinčioje šalyje jau panaudota 21,5 mln. vakcinos dozių. 8,2 mln. žmonių yra gavę abi dozes.

Turkijoje pastaruoju metu infekcijų skaičius auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024