Kūnai dega kiaurą parą: šeimos stoja į gyvą eilę, kad aukas kremuotų net automobilių stovėjimo aikštelėse

Indijoje pastarąją parą užfiksuota beveik 400 tūkst. koronaviruso atvejų, dar daugiau nei 3 tūkst. žmonių mirė. Laidotuvių namai nebespėja priimti ir kremuoti mirusių, tad jų kūnai deginami tiesiog automobilių aikštelėse.

 Koronavirusas Indijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Koronavirusas Indijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Koronavirusas Indijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Koronavirusas Indijoje.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-05-01 22:00

„Prieš pandemiją per dieną kremuodavome 8-10 žmonių, dabar – 100-120“, – CNN kalbėjo Naujojo Delio krematoriumo darbuotoja Jitender Singh.

Paklausa tokia didelė, kad krematoriumas buvo priverstas išsiplėsti į automobilių stovėjimo aikštelę, kur dešimtys darbuotojų iš plytų ir skiedinio stato specialius kremavimo „laužus“.

Vietos tiek mažai, kad šeimos turi stoti kone į gyvą eilę ir laukti savo eilės.

Laužai čia dega kiaurą parą, kad net ėmė trūkti medienos atsargų. Antradienį miesto meras Jai Prakashas paprašė Indijos ministro Arvindo Kejriwalo, kad miškų departamentas užtikrintų pastovų medžiagų tiekimą.

Be to, šeimos, laidojančios savo artimą, pačios privalo susimokėti už medieną, jog sudegintų artimųjų kūną. Deja, bet kito pasirinkimo šiuo metu praktiškai nėra.

Kremavimas yra laikomas svarbia induistų laidotuvių apeigų dalimi, manoma, kad kūnas privalo būti sunaikintas, jog siela galėtų reinkarnuotis.

Praėjusią savaitę Delyje kasdien buvo kremuojama per 600 žmonių. Savanorius, dirbančius krematoriumuose, labiausiai šokiruoja jaunų asmenų mirtys ir jų šeimos narių kančios. Indijos medicinos ekspertai įspėja, kad koronaviruso atmainos yra ypač pavojingos ne tik vyresniems žmonėms, bet ir jaunimui.

Indijoje jau ilgiau nei savaitę yra įvesti karantino ribojimai. Tiesa, šioje šalyje gyvena tiek žmonių, kad suvaldyti pandemiją yra be galo sunku. Vietos ligoninėms trūksta deguonies aparatų, o COVID-19 pacientus gydyti skirtų lovų greitai neliks.

Visuomenė ypač kritikuoja valdžią, kuri, anot piliečių, vėlavo priimti sprendimus, o dabar nebežino, ką daryti.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.