Jeruzalėje per naujus susirėmimus sužeista per 50 žmonių

Izraelio policijai prieš palestiniečių protestuotojus aneksuotoje Rytų Jeruzalėje šeštadienį panaudojus vandens patranką ir gumines kulkas, buvo sužeisti dešimtys žmonių.

Izraelio policijai prieš palestiniečių protestuotojus aneksuotoje Rytų Jeruzalėje šeštadienį panaudojus vandens patranką ir gumines kulkas, buvo sužeisti dešimtys žmonių.  <br> AFP/Scanpix  nuotr.
Izraelio policijai prieš palestiniečių protestuotojus aneksuotoje Rytų Jeruzalėje šeštadienį panaudojus vandens patranką ir gumines kulkas, buvo sužeisti dešimtys žmonių.  <br> AFP/Scanpix  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-09 09:23

Dėl naujų susirėmimų, įvykusių praėjus dienai po to, kai prie neramumų židiniu dažnai tampančios Al Aksos mečetės buvo sužeista per 200 žmonių, tarptautinėje bendruomenėje pasigirdo naujų raginimų nutraukti smurtą.

Policija pareiškė išvaikiusi protestą Šeich Džaros rajone, kur susirinkę demonstruotojai svaidė akmenis į saugumo pajėgas.

Tuo tarpu Izraelio kariai prie sienos su Gazos Ruožu paleido ašarinių dujų į palestiniečių protestuotojus po to, kai, pasak pareigūnų, į Izraelio pusę buvo paleisti trys padegamieji balionai, dėl kurių kilo gaisrų, bet žmonės nenukentėjo.

Jeruzalėje policija nurodė, jog dėl išpuolių prieš pareigūnus suėmė tris asmenis, o palestiniečiai pranešė, jog anksčiau šeštadienį buvo suimta dar 13 žmonių.

Palestiniečių Raudonojo Pusmėnulio Judėjimas nurodė, jog per šeštadienio susirėmimus Jeruzalėje buvo sužeisti 53 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.