Rusijoje prieš tris paras miške dingęs Omsko regiono ministras parsirado pats

Rusijos Omsko srities sveikatos apsaugos ministras Aleksandras Murachovskis, kuris prieš tris paras dingo miške, pats atėjo į vieną kaimą, pirmadienį pranešė regiono vyriausybės spaudos tarnyba.

Regiono vyriausybė nurodė, kad šiuo metu ministrą apžiūri Didžiųjų Ukų rajono ligoninės medikai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Regiono vyriausybė nurodė, kad šiuo metu ministrą apžiūri Didžiųjų Ukų rajono ligoninės medikai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 2:37 PM

„Omsko srities sveikatos apsaugos ministras Aleksandras Murachovskis išėjo pas žmones Baslų kaimo rajone. Jo būklė normali“, – sakoma pranešime.

Regiono vyriausybė nurodė, kad šiuo metu ministrą apžiūri Didžiųjų Ukų rajono ligoninės medikai.

A. Murachovskis dingo gegužės 7 dieną, keturračiu išvažiavęs į miškus iš medžiotojų bazės Pospelovo kaime Didžiųjų Ukų rajone. Maždaug parą pažįstami bandė patys jo ieškoti, bet gegužės 8-ąją kreipėsi į policiją.

A. Murachovskio ieškojo maždaug 100 policininkų, Nacionalinės gvardijos karių ir Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnų, taip pat paieškos būrių „Liza Alert“ ir „Dobrospas“ savanoriai, vietos medžioklės inspektoriai ir kaimų gyventojai.

Sekmadienį už 6,5 km nuo medžiotojų bazės buvo surastas ministro keturratis, bet jo paties ten nebuvo.

Anksčiau A. Murachovskis dirbo Omsko 1-osios greitosios medicinos pagalbos ligoninės, kurioje buvo gydomas opozicionierius Aleksejus Navalnas, vyriausiuoju gydytoju. Regiono Sveikatos apsaugos ministerijai jis pradėjo vadovauti 2020 metų lapkričio pradžioje, atsistatydinus ankstesnei ministrei Irinai Soldatovai. Ši vėliau buvo apkaltinta didelėmis machinacijomis perkant medicininę įrangą, buvo išduotas tarptautinis jos arešto orderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.