Iranas žada paramą „Hamas“ kovoje su Izraeliu

Iranas pažadėjo savo paramą palestiniečių judėjimui „Hamas“ kovoje su Izraeliu. Per pokalbį telefonu su „Hamas“ vadovu Ismailu Hanija Irano revoliucinės gvardijos „Al-Quds“ specialiųjų pajėgų vadas generolas Ismaeilas Ghanis šeštadienį žadėjo neribotą paramą, pranešė Irano valstybinė žiniasklaida. I. Hanija savo ruožtu padėkojo už Irano paramą ir pareiškė, kad kova su Izraeliu yra ne „Hamas“, o viso musulmoniškojo pasaulio kova.

Iranas laiko Izraelį savo mirtinu priešu ir remia antiizraelietiškas pasipriešinimo grupuotes, įskaitant „Hamas“ ir „Islamo džihadą“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iranas laiko Izraelį savo mirtinu priešu ir remia antiizraelietiškas pasipriešinimo grupuotes, įskaitant „Hamas“ ir „Islamo džihadą“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-16 11:29, atnaujinta 2021-05-16 11:30

Islamistinis „Hamas“, be kita ko, ES laiko teroristine organizacija. Radikalūs palestiniečiai iš Gazos Ruožo leidžia raketas į Izraelį. Izraelio pajėgos reaguodamos atakuoja „Hamas“ taikinius Gazoje.

Iranas laiko Izraelį savo mirtinu priešu ir remia antiizraelietiškas pasipriešinimo grupuotes, įskaitant „Hamas“ ir „Islamo džihadą“ Gazos Ruože bei „Hezbollah“ kovotojus Pietų Libane. Visa Irano vadovybė šią savaitę griežtai pasmerkė „brutalius ir žiaurius“ Izraelio nusikaltimus prieš palestiniečius.

Vis dėlto Iranas naujausiame konflikte veikiau elgiasi santūriai. To priežastis, anot stebėtojų, yra branduolinės derybos, kurioms Teheranas nenori pakenkti. Jose pirmiausiai kalbama apie JAV sankcijų, kurios per praėjusius dvejus metus įstūmė šalį į ekonominę krizę, panaikinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.