Gazos Ruože žuvo daugiausiai palestiniečių nuo susirėmimų pradžios ES antradienį rengia skubias derybas

Gazos Ruože per Izraelio sekmadienį surengtus antskrydžius žuvo mažiausiai 33 palestiniečiai, įskaitant aštuonis vaikus, ir tai yra didžiausias vienos paros aukų skaičius nuo bombardavimo pradžios prieš beveik savaitę, pranešė vietos valdžia.

ES antradienį rengia skubias derybas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
ES antradienį rengia skubias derybas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 11:37 AM, atnaujinta May 16, 2021, 3:40 PM

Blokados sąlygomis gyvenančio pajūrio anklavo sveikatos apsaugos ministerija nurodė, jog per oro smūgius, prasidėjusius Gazos Ruožą kontroliuojantiems palestiniečių islamistams paleidus raketų žydų valstybės link, gyvybių neteko daugiau kaip 180 palestiniečių, tarp jų – 52 vaikai.

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad per pastarąsias septynias dienas žydų valstybės link iš Gazos Ruožo buvo paleista apie 3 tūkst. raketų. Pasak Izraelio pareigūnų, nuo pirmadienio šalyje žuvo 10 žmonių.

ES antradienį rengia skubias derybas dėl kovų tarp Izraelio ir palestiniečių

 Europos Sąjungos šalių užsienio reikalų ministrai antradienį rengia skubias virtualias derybas dėl besitęsiančių kovų tarp Izraelio ir palestiniečių, sekmadienį informavo bloko diplomatijos vadovas.

„Atsižvelgdamas į besitęsiantį eskalavimą tarp Izraelio ir palestiniečių ir nepriimtiną civilių aukų skaičių, antradienį šaukiu neeilinę ES užsienio reikalų ministrų vaizdo konferenciją. Koordinuosimės ir aptarsime, kaip ES gali geriausiai prisidėti prie dabartinio smurto nutraukimo“, – Josepas Borrellis sekmadienį parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Neramumų Jeruzalėje išprovokuotos didžiausios nuo 2014 metų Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ kovos nuo pirmadienio nusinešė 174 gyvybes tankiai apgyvendintame Gazos Ruože, o Izraelyje pareikalavo 10 gyvybių.

Pasak ES, J. Borrellis dėjo „intensyvias“ diplomatines pastangas, siekdamas padėti sumažinti smurto eskalavimą – vedė derybas su Izraelio ir palestiniečių lyderiais bei kaimyninių šalių diplomatijos vadovais.

„ES prioritetas ir žinia šiame kontekste išlieka aiški: smurtas turi baigtis dabar“, – sakoma bloko diplomatinės tarnybos šeštadienio pranešime.

27 ES valstybėms sunkiai sekasi užimti bendrą poziciją dėl konflikto, kai kurioms narėms, įskaitant Vokietiją, Austriją ir Slovėniją, tvirtai remiant Izraelio teisę gintis, o kitoms raginant jį pademonstruoti didesnį santūrumą.

Izraelio link iš Gazos Ruožo paleista apie 3 000 raketų

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad per pastarąsias septynias dienas žydų valstybės link iš Gazos Ruožo buvo paleista apie 3 tūkst. raketų.

„Hamas“ vykdo labai intensyvią ataką, kalbant apie ugnies tempą“, – žurnalistams sakė Izraelio generolas Ori Gordinas, tuo pat metu tęsiantis Izraelio antskrydžiams prieš islamistų judėjimo taikinius Gazos Ruože.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.