V. Putinas siūlo Varšuvai dvišalių santykių problemas spręsti remiantis „pragmatizmu“, ragina abi Artimųjų Rytų konflikto šalis nutraukti smurtą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad paaštrėjus padėčiai Artimuosiuose Rytuose, žydai ir palestiniečiai privalo nutraukti smurtinius veiksmus.

 V. Putinas ragina abi Artimųjų Rytų konflikto šalis nutraukti smurtą.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
 V. Putinas ragina abi Artimųjų Rytų konflikto šalis nutraukti smurtą.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-18 12:57, atnaujinta 2021-05-19 08:40

Jis taip pat paragino aktyviai ieškoti konflikto sprendinio Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijų pagrindu.

Kalbėdamas užsienio diplomatų skiriamųjų raštų priėmimo ceremonijoje Kremliuje, V. Putinas pabrėžė, kad šiuo metu padėtis pasaulyje sunkėja.

„Aštrėja įsisenėję regioniniai konfliktai Afganistane, Libijoje, o pastarosiomis dienomis – visi tai gerai žinome ir su nerimu stebime situaciją – tapome smarkaus eskalavimo Artimuosiuose Rytuose liudininkais. Konfrontacijos tarp palestiniečių ir žydų protrūkis jau pareikalavo daugybės taikių gyventojų, tarp jų vaikų, gyvybių“, – kalbėjo jis.

„Manome, būtina, kad abi pusės nutrauktų smurtinius veiksmus ir kad būtų imtasi aktyviai ieškoti sprendinio, remiantis atitinkamomis JT Saugumo Tarybos rezoliucijomis ir, suprantama, visuotinai pripažįstamais tarptautinės teisės principais“, – sakė V. Putinas.

Rusija taip pat pasisako už konstruktyvų dialogą su Lenkija ir mano, kad sudėtingus dvišalių santykių klausimus galima spręsti pragmatiškai ir atsižvelgiant į abipusius interesus, antradienį sakė prezidentas V. Putinas.

„Rusijos ir Lenkijos ryšiai, žinoma, galėtų būti turiningesni ir produktyvesni, juolab kad esame kaimynai prie Baltijos. Susikaupusius sudėtingus dvišalių santykių klausimus neabejotinai galima spręsti vadovaujantis pragmatizmu ir atsižvelgiant į abipusius interesus“, – sakė V. Putinas užsienio diplomatų skiriamųjų raštų priėmimo ceremonijoje Kremliuje.

Rusijos prezidentas pridūrė: „Mes pasisakome už būtent tokį konstruktyvų požiūrį.“

Varšuvos ir Maskvos ryšiai yra smarkiai pašliję nuo 2010 metų, kai Rusijoje sudužo tuomečio lenkų prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvas ir žuvo valstybės vadovas bei dešimtys aukšto rango pareigūnų. Vėliau dvišalius santykius temdė nesutarimai dėl Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir agresijos Rytų Ukrainoje, Baltijos šalis, Ukrainą ir Lenkiją aplenkiančio Rusijos dujų eksporto dujotiekio „Nord Stream“ bei kitų problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.