EK vicepirmininkas: Europa „nesileis šantažuojama“, migrantams užplūdus Seutą

Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas Margaritis Schinas trečiadienį pareiškė, kad „niekas nešantažuos Europos“, šią savaitę į Ispanijai priklausantį Seutos anklavą Šiaurės Afrikoje atvykus rekordiniam skaičiui migrantų.

 EK vicepirmininkas: Europa „nesileis šantažuojama“, migrantams užplūdus Seutą.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 EK vicepirmininkas: Europa „nesileis šantažuojama“, migrantams užplūdus Seutą.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 12:29 PM

Netiesiogiai kreipdamasis į Rabatą, M. Schinas Ispanijos radijo eteryje sakė, kad Europa „netaps tokios taktikos auka“. Tai jis pareiškė, kai maždaug 8 tūkst. migrantų išsilaipino Ispanijai priklausančios Seutos paplūdimiuose atplaukę iš Maroko, kurio saugumo pajėgos nesiėmė jokių veiksmų jiems sustabdyti.

Ši krizė kilo tarp Ispanijos ir Maroko tvyrant įtampai dėl Madrido sprendimo suteikti medicininę pagalbą Vakarų Sacharos nepriklausomybės judėjimo lyderiui, sunkiai sergančiam koronavirusine infekcija.

Rabatą smarkiai supykdė žinia, kad fronto POLISARIO lyderis Brahimas Ghali nuo balandžio vidurio gydomas Ispanijoje dėl COVID-19.

POLISARIO jau ilgą laiką kovoja už Vakarų Sacharos, buvusios ispanų kolonijos, nepriklausomybę nuo Maroko.

Maroko valdžia seniai siekia, kad Ispanija pripažintų jo suverenitetą Vakarų Sacharoje. Pernai gruodį tai padarė Jungtinės Valstijos, prezidento pareigas dar einant Donaldui Trumpui.

Analitikai sako, jog akivaizdu, kad Marokas nesiėmė jokių veiksmų sustabdyti migrantų srauto į Seutą siekdamas paspausti Ispaniją pripažinti jo suverenitetą Vakarų Sacharoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.