Singapūras įspėjo JAV ambasadą dėl LGBT internetinio seminaro

Singapūras trečiadienį įspėjo Jungtines Valstijas nesikišti į jo vidaus reikalus, kai Amerikos ambasada šiame mieste-valstybėje, kur tebedraudžiami homoseksualių asmenų lytiniai santykiai, kartu su viena LGBT teisių gynimo grupe organizavo internetinį seminarą.

Ministerija „primena JAV ambasadai, kad čia esančios užsienio atstovybės negali kištis į mūsų vidaus socialinius ir politinius reikalus.<br>Imago Images/Scanpix nuotr.
Ministerija „primena JAV ambasadai, kad čia esančios užsienio atstovybės negali kištis į mūsų vidaus socialinius ir politinius reikalus.<br>Imago Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 4:05 PM

JAV ambasados ir Singapūro LGBT teisių gynimo grupės „Oogachaga“ organizuotas renginys „The Economic Case for LGBT Equality“ įvyko pirmadienį. Jame dalyvavo tik kviestieji asmenys.

Singapūro valdžia dažnai sulaukia kritikos dėl homoseksualių asmenų teisių varžymo, ypač dėl nuo kolonijinių laikų galiojančio įstatymo, kriminalizuojančio dviejų vyrų lytinius santykius, ir itin jautriai reaguoja į bet kokį numanomą kišimąsi iš užsienio šiuo klausimu.

Singapūro užsienio reikalų ministerija išreiškė apgailestavimą, kad ambasada buvo viena iš minėto seminaro organizatorių.

Ministerija „primena JAV ambasadai, kad čia esančios užsienio atstovybės negali kištis į mūsų vidaus socialinius ir politinius reikalus, įskaitant klausimus, susijusius su viešąja politika dėl seksualinės orientacijos“, rašoma išplatintame pareiškime.

„Tai svarstyti ir spręsti turi tik singapūriečiai“, – priduriama jame.

Nors valdžia griežtai nekontroliuoja, kad būtų laikomasi įstatymo, numatančio baudžiamąją atsakomybę už dviejų vyrų lytinius santykius, ji tvirtina, kad dauguma singapūriečių yra itin konservatyvūs ir nenori, kad šis teisės aktas būtų panaikintas.

Aktyvistai bandė pasiekti, kad šį įstatymą panaikintų teismas, tačiau abu jų bandymai – 2014 metais ir pernai – buvo nesėkmingi.

Visgi visuomenė vis palankiau žiūri į homoseksualius asmenis. Pastaraisiais metais tūkstančiai žmonių susirinkdavo į kasmetinį mitingą „Pink Dot“ už LGBTQ žmonių teises.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.