Permės krašte peiliu ginkluotas mokinys užpuolė mokytoją

Vidurio Rusijos Permės krašte peiliu ginkluotas licėjaus mokinys užpuolė ir sužeidė mokytoją, penktadienį pranešė pareigūnai.

Vidurio Rusijos Permės krašte peiliu ginkluotas licėjaus mokinys užpuolė ir sužeidė mokytoją.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Vidurio Rusijos Permės krašte peiliu ginkluotas licėjaus mokinys užpuolė ir sužeidė mokytoją.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-21 11:32, atnaujinta 2021-05-21 11:33

Incidentas įvyko Permės krašto Bereznikų mieste. Peiliu į kaklą sužeista mokytoja buvo nuvežta į rajoninę ligoninę, jos būklė vertinama kaip vidutinio sunkumo.

Mokytoją užpuolęs mokinys buvo sulaikytas.

Regiono sveikatos apsaugos ministrė Anastasija Kruten žurnalistams sakė, kad greitosios medicinos pagalbos stotis iškvietimo sulaukė 10 val. 51 min. (8 val. 51 min. Lietuvos laiku).

Nukentėjusi mokytoja paguldyta į Bereznikų rajono ligoninės chirurgijos skyrių, ją ruošiamasi operuoti.

Pasak A. Kruten, į Bereznikus siunčiamas sraigtasparnis su gydytojais. Svarstoma galimybė perkelti pacientę į Permę.

Permės krašto gubernatorius Dmitrijus Machoninas savo „Instagram“ paskyroje informavo, kad incidentas įvyko Bereznikų 1-ajame licėjuje. Be mokytojos, daugiau niekas nenukentėjo.

Pasak vieno informuoto šaltinio, sulaikytam užpuolikui ketinama atlikti psichiatrinę ekspertizę.

„Užpuoliko asmeniniai ypatumai, įskaitant nerimą, nuolatinį nervingumą ir ūmumą, nemotyvuota agresija suteikia pagrindą manyti, kad jo [psichika] sutrikusi. Jam bus atlikta psichologinė ir psichiatrinė ekspertizė“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė šaltinis.

Pasak jo, užpuolikas per ataką elgėsi „itin žiauriai“.

„Akivaizdu, kad užpuolimas yra suplanuoto pobūdžio. Mokinys pasiruošė, atsinešė į mokyklą peilį ir per pamoką padarė mokytojai dvi žaizdas kaklo srityje“, – sakė šaltinis.

Jis pridūrė, kad mokinys elgėsi „demonstratyviai“ ir nemėgino pabėgti.

„Po užpuolimo mokinys nemėgino palikti klasės arba suteikti pagalbos savo aukai. Pasigirdus šauksmams į klasę atbėgo apsaugininkas. Užpuolikas jam pasidavė. Paauglio kuprinėje rastas dar vienas ilgas peilis“, – nurodė šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.