Drąsus mokytojos poelgis per šaudynes mokykloje: apkabino tris žmones pašovusią mergaitę

Mokytoja iš Aidaho (JAV), mėnesio pradžioje nuginklavusi šeštos klasės mokinę, kuri prieš tai spėjo pašauti tris žmones, pirmą kartą atvirai prabilo apie ko gero drąsiausią savo gyvenimo poelgį.

Aidaho mokytoja, mėnesio pradžioje nuginklavusi šeštos klasės mokinę, pirmą kartą atvirai prabilo apie ko gero drąsiausią savo gyvenimo poelgį.<br>AP/Scanpix nuotr.
Aidaho mokytoja, mėnesio pradžioje nuginklavusi šeštos klasės mokinę, pirmą kartą atvirai prabilo apie ko gero drąsiausią savo gyvenimo poelgį.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2021, 7:32 AM, atnaujinta May 22, 2021, 11:31 AM

Mažo Rigbio miestelio, esančio šalia Aidaho krioklio, vidurinės mokyklos matematikos mokytoja Krista Gneiting gegužės 6-osios rytą ruošė savo mokinius baigiamiesiems egzaminams, kai netikėtai koridoriuje išgirdėjo šūvį.

Amerikietė pasakojo, kad pažvelgė pro savo klasės duris ir pamatė koridoriaus gale ant grindų gulintį mokyklos sargą. Ji tvirtino uždariusi duris, kai išgirdo dar du šūvius.

„Taigi aš tiesiog pasakiau savo studentams: „Mes išeisime, jūs bėgsite iš mokyklos, bėgsite greitai, nesižvalgysite atgal, dabar laikas stotis ir eiti“, – prisiminė K.Gneiting per interviu „ABC News“.

Pasak Džefersono apygardos šerifo biuro, šeštos klasės mokinė iš savo kuprinės išsitraukė ginklą ir atidengė ugnį maždaug 9 valandą vietos laiku, sužeisdama du mokinius ir vieną suaugusį. Mergaitė pašovė dvi aukas mokyklos koridoriuje, tada išėjo laukan ir nukreipė ginklą į trečiąją auką. Gydytojai mano, kad visi trys sužeistieji išgyvens.

Kaip pasakojo K.Gneiting, ji padėjo vienam iš studentų, kuris buvo pašautas, kai pamatė mergaitę, laikančią ginklą.

„Tai buvo maža mergaitė, ir mano smegenys negalėjo to suprasti, – prisiminė ji. – Aš tik žinojau, kai pamačiau ginklą, kad turėjau paimti jį.“

K.Gneiting tvirtino, kad pažvelgė į mergaitę ir tyliai paklausė: „Ar tu esi šaulė?“

„Aš tiesiog nuėjau prie jos ir uždėjau ranką ant jos rankos, lėtai ištraukiau ginklą iš jos rankų ir ji man leido, – pasakojo mokytoja. – Ji man jo nedavė, bet nekovojo. Ir tada, kai aš paėmiau ginklą, aš tiesiog prisitraukiau ją į glėbį, nes maniau, kad ši maža mergaitė turi kažkur mamą, kuri nesupranta, kad šiuo metu ji patiria emocinę krizę ir žaloja žmones.“

K.Gneiting sakė, kad ji paskambino greitosios pagalbos linijai iš savo mobiliojo telefono, kai laikė apkabinusi mergaitę ir laukė kol atvyks policija.

„Po kurio laiko mergaitė pradėjo su manimi kalbėtis ir aš mačiau, kad ji labai nelaiminga“, – pasakojo K.Gneiting. – Aš ją toliau laikiau apsikabinusią ir mylavau, bandžiau įtikinti, kad tai išgyvensime kartu.“

„Aš tikiu, kad mano buvimas jai padėjo, nes ji nusiramino“, – pridūrė ji.

Kai policijos pareigūnas atėjo suimti mergaitės, K.Gneiting vaikui paaiškino, jog „jis turi užsekti tau antrankius.“

„Ji neatsakė, tiesiog leido jam, – prisiminė moteris. – Jis buvo labai švelnus ir labai malonus, ir tiesiog nusivedė ją ir įsodino į policijos automobilį.“

Džefersono apygardos prokuratūra „ABC News“ antradienį nurodė, kad mergina „vis dar areštinėje ir jai buvo pateikti kaltinimai“. Neaišku, kokie tikslūs kaltinimai, tačiau Jeffersono apygardos prokuroras Markas Tayloras anksčiau žurnalistams pranešė, kad mergaitė kaltinama 3 pasikėsinimais nužudyti.

Vis dėlto K.Gneiting tiki, kad žmonės širdyje gali atleisti mergaitei.

„Ji dar tik vos pradeda gyvenimą ir jai reikia pagalbos. Visi daro klaidų“, – apgailestavo ji. – Manau, kad turime užtikrinti, jog jai būtų suteikta pagalba ir sugrąžinti ją ten, kur ji mylėtų save, kad galėtų veikti visuomenėje.“

Parengta pagal ABC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.