Iranas: inspektoriai gali nebegauti branduolinių objektų atvaizdų

Irano parlamento pirmininkas Mohammadas Bagheras Qalibafas sekmadienį sakė, kad tarptautiniai inspektoriai gali nebegauti šalies branduolinių objektų atvaizdų, taip padidindamas įtampą Vienoje tęsiant diplomatines pastangas daugiašaliam susitarimui dėl Teherano branduolinės programos išgelbėti.

Laikinas Teherano ir TATENA susitarimas dėl Irano branduolinių objektų stebėsenos šeštadienį baigėsi.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Laikinas Teherano ir TATENA susitarimas dėl Irano branduolinių objektų stebėsenos šeštadienį baigėsi.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2021, 10:12 AM

Pasak M. B. Qalibafo, laikinas Teherano ir TATENA susitarimas dėl Irano branduolinių objektų stebėsenos šeštadienį baigėsi.

„Baigiantis trijų mėnesių terminui Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) tikrai nuo gegužės 22-osios nebeturės teisės gauti [branduoliniuose objektuose esančių kamerų nufilmuotų] atvaizdų“, – per valstybinę televiziją sakė M. B. Qalibafas.

TATENA, kuri derėjosi dėl susitarimo su Teheranu pratęsimo, pranešė, kad jos generalinis direktorius vėliau sekmadienį Vienoje atsakys į žurnalistų klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.