Rusijos Dūmos deputatas apie R. Pratasevičiaus sulaikymą: „Nuostabi specoperacija“

Rusijos Dūmos deputatas Viačeslavas Lysakovas pavadino Baltarusijos opozicionieriaus Ramano Pratasevičiaus sulaikymą „nuostabia specoperacija“.

Romanas Protasevičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Romanas Protasevičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-23 23:24, atnaujinta 2021-05-25 01:06

Komentuodamas iš Atėnų į Vilnių skridusio „Ryanair“ lėktuvo priverstinį nusileidimą Minske po pranešimo apie galimą sprogmenį, Rusijos politikas pabrėžė, kad Baltarusijos specialiosios tarnybos susekė „objektą“, palydėjo jį ir „suvaidino galimą teroro aktą“. Pasak V.Lysakovo, po faktinio prievartinio nusileidimo „Telegram“ kanalo „Nexta“ įkūrėją „priėmė patikimos rankos“.

Dūmo deputatas dar pasišaipė, kad vyšnia ant torto gali tapti rūstus nuosprendis, o paskui – Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos patenkintas malonės prašymas.

Baltarusijos protestuotojus mobilizuojantis ir jų veiksmus koordinuojantis platformos „Telegram“ kanalas NEXTA sekmadienį pranešė, kad jo buvęs redaktorius, opozicijos aktyvistas R.Pratasevičius buvo sulaikytas Minsko oro uoste neplanuotai nutūpus į Lietuvą skridusiam jo lėktuvui.

Įvyki matę liudininkai teigė, kad 26-erių vaikinas, sužinojęs, kad teks leistis Baltarusijoje, suskubo prie savo daiktų, ėmė labai jaudintis. 

Kanalai NEXTA ir „NEXTA Live“ yra svarbūs Baltarusijos opozicijos balsai ir padėjo mobilizuoti protestuotojus per beprecedentes demonstracijas, krėtusias šalį po pernai rugpjūtį įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų. Juose nuo 1994 metų Baltarusijai vadovaujantis A.Lukašenka užsitikrino šeštą kadenciją. Opozicija ir Vakarų demokratijos rinkimus laiko suklastotais.

R.Pratasevičius sekmadienį skrido kompanijos „Ryanair“ lėktuvu iš Atėnų į Vilnių, bet gavus pranešimą apie bombą, lėktuvas nutūpė Minske, pranešė Minsko oro uosto spaudos tarnyba.

„Lėktuvas buvo patikrintas, jokios bombos nerasta, o visi keleiviai buvo nusiųsti kitam saugumo patikrinimui. Tarp jų buvo... NEXTA žurnalistas R.Pratasevičius. Jis buvo sulaikytas“, – pranešė NEXTA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.