Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS pareiškė vengsianti Baltarusijos oro erdvės

Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS pirmadienį pranešė ketinanti vengti Baltarusijos oro erdvės, kai buvo priverstinai nutupdytas iš Atėnų į Vilnių skridęs bendrovės „Ryanair“ lėktuvas ir sulaikytas iškilus baltarusių opozicijos aktyvistas bei jo draugė.

Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS pirmadienį pranešė ketinanti vengti Baltarusijos oro erdvės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS pirmadienį pranešė ketinanti vengti Baltarusijos oro erdvės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2021, 11:18 PM

SAS pranešimas padarytas Švedijos Transporto agentūrai paskelbus rekomendaciją, kurioje Švedijos oro linijų bendrovės paragintos apsvarstyti galimybę vengti Baltarusijos oro erdvės.

„Ši rekomendacija galios tol, kol padėtis ir klausimas stabilizuosis. Mes atidžiai stebime įvykius“, – pareiškė agentūros atstovas, atsakingas už jūrų ir oro eismo skyrių.

„Ketiname vykdyti instrukcijas ir pakoreguosime susijusius skrydžius“, – naujienų agentūrai AFP teigė SAS.

Pasak SAS, tai paveiks tik maršrutą tarp Oslo ir Kijevo, kuris vykdomas du kartus per savaitę.

Sprendimas priimtas kitą dieną po to, kai Baltarusijos oro erdvėje dėl tariamos bombos grėsmės buvo nutupdytas iš Atėnų į Vilnių skridęs „Ryanair“ orlaivis, kuriuo skrido disidentas žurnalistas, 26 metų Romanas Protasevičius.

Kartu su R. Pratasevičiumi buvo sulaikyta ir jo mergina, kuri yra Rusijos pilietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.